Despre sanctuar2020-09-04T08:53:54+00:00

„LIBEARTY” – cel mai mare proiect de bunăstare a animalelor, din Europa

Povestea rezervației de urși începe în anul 2005, când Asociația „Milioane de prieteni“ a semnat un parteneriat public-privat cu Primăria Zărnești, prin care a primit concesiunea pentru terenul necesar construcției sanctuarului „Libearty“, pentru 49 de ani.

Acestor eforturi li s-a alăturat WAP (Societatea Mondială pentru Protecţia Animalelor), pentru proiectul “Salvarea urșilor captivi” – cel mai mare proiect de salvare, îngrijire și bunăstare a ursului brun, din Europa.

Am salvat peste 130 de urși de la o viață de coșmar, plină de abuzuri, în cuști minuscule față de nevoia de spațiu a unor astfel de animale, prizonieri între gratii ruginite și cu ciment sub tălpi, în loc iarbă.

Până să ajungă la noi, unii nici nu știau cum e să se cațere într-un copac, să se ascundă de soare în zilele caniculare, sau să se bucure de o apă suficient de adâncă pentru o bălăceală. Foarte mulți erau ținuți în cuști pe terasele restaurantelor, hotelurilor, pensiunilor, lângă cabane sau benzinării, ca atracție turistică. Au existat și cazuri de “dragoste nemăsurată” a unora care, în loc să îi lase să trăiască în mediul lor natural, au preferat să îi țină după gratii.

Sanctuarul de urși de la Zărnești dispune de 69 de hectare de pădure de stejar, cu copaci în care urșii să se cațere, piscine în care să se bălăcească, hrană conform dietelor studiate de veterinari și îngrijirea medicală necesară.

Contribuie și TU la fericirea animalelor!

Adoptă virtual un urs sau fă o donație pentru a susține viitoarele misiuni de salvare a urșilor captivi de pe teritoriul României și nu numai.

0
Salvarea unui urs
0
Costul întreținerii unui urs pe zi
0
Desertul unui urs pe zi
Adoptă un urs
Donează

Ce spun vizitatorii despre noi

Astăzi am fost în vizită. Ce să spun…? Imi pot găsi cuvintele? Nu prea. Doamne ajută că am avut ochelari de soare ca să pot plânge fără să fiu considerată vreo „ciudată”. Nu știu care era Anca. Nu știu care era Soni (Emil)… dar știu că erau acolo, fericiți. Am văzut un loc extraordinar. Am văzut urși fericiți. Am văzut puiuți scăldându-se sub privirea atentă a mamei lor. Am văzut o alta mamă, învățându-și puii să meargă aliniați frumos pe buștean. Am văzut urși alergând. M-am supus cu bucurie regulilor lor… din pădurea lor. A fost un privilegiu să îi privesc în liniște. Să trăiesc și eu bucuria lor. De acum încolo imaginea lor mă va urmări cu drag pentru mult timp. Bravo oameni minunați care ați făcut posibilă salvarea lor. Un loc recomandat iubitorilor de animale. Nerecomandat celor cărora le place la Zoo sau la Circ.
Clenciu Simona, Facebook
Dacă vrei să mergi pentru a te destinde in natură, într-un loc linistit alături de niște oameni minunați și de niște animăluțe încercate de greutăți, Rezervația de Urși este locul perfect!
Miruna Ioana, Facebook
Fiica mea a vizitat sanctuarul și a fost foarte încântată. A învățat multe de acolo. Sper să ajung și eu într-o zi…
Dana Elencu, Facebook
Un ținut de basm, cu o rezervație rod al implicării unor oameni minunați. Aflată în apropierea unor obiective turistice nu mai puțin minunate… Râșnov cu cetatea și parcul Dino, Moeciu, Fundata, și nu în ultimul rând Brașov. Senzațională lecție de educație pentru copii, de la cei mici până la liceeni.
Adriano de Marco , Google
Un loc unde merită să ajungi. Oameni cu suflet, încearcă să ajute urșii chinuiți de semenii noștri și o fac din toată inima. Fiecare dintre noi putem ajuta cu cât de puțin acest proiect fantastic. O zi bună tuturor iubitorilor de natură și ursuleți.
Cristian Ioniță, Google
Un loc unde sărmanele animale chinuite ani de zile în cuști prea mici sau țarcuri betonate, unele nehrănite suficient, şi-au găsit în sfârșit un loc unde pot duce o viață bună. Unii dintre ei au încă traume din perioada cât au fost chinuiți. Acum sunt în jur de 100 de urși la rezervație. Intrați pe site-ul rezervației și aflați poveștile lor, programul de vizitare și despre rezervație. Felicitări celor care se zbat să întrețină rezervația si se străduiesc să adune toți urșii ținuți în condiții rele.
Dinu Veronica, Facebook