Despre noi2020-02-13T12:30:39+00:00

Asociația Milioane de Prieteni – Salvăm animale din 1997

Suntem cea mai veche Asociaţie de Protecţie a Animalelor din România. Asociația Milioane de Prieteni (AMP) a fost înființată în 1997 de către Cristina Lapis, o fostă jurnalistă din Brașov care și-a dedicat viața pentru a salva și îngriji animalele. Sprijinită de soțul ei, Roger Lapis, Consul al Franței în România, a creat una dintre primele Organizații Non-Guvernamentale de bunăstare a animalelor din România. În tot acest timp, AMP a unit o echipă puternică de specialişti în medicină veterinară, s-a ocupat de transportul şi îngrijirea animalelor, reuşind să salveze de la suferință și moarte peste 30.000 de animale, majoritatea acestora fiind câini fără stăpân, pisici, cai, dar şi urşi, lupi, vulpi şi cerbi.

Știați că am salvat …

+0
animale în total
0
urși ținuți captivi
+0
câini fără adăpost

Povestea noastră

În anul 1999 – a luat naștere Adăpostul Canin Victory, primul adăpost privat din România și unul dintre cele mai importante proiecte ale Asociației. În Adăpostul Victory am reușit să găzduim, să tratăm și să îngrijim de-a lungul timpului aproximativ 30.000 de animale.

În anul 2000 – pentru prima dată în România, a fost înființată o linie de urgențe medicale veterinare, de către AMP. Cu ajutorul acesteia suntem anunțați și salvăm animalele rănite din Brașov.

2005 a reprezentat începutul unui alt proiect de importanță crucială în viața Asociației: au început lucrările la Sanctuarul Libearty din Zărnești și primii urși captivi au fost salvați.

Anul 2011 – a reprezentat sfârșitul cruzimii și al eutanasiei inutile a câinilor fără stăpân din Brașov, după ce AMP a semnat un parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov prin care ne obligăm să oferim grijă și tratament medical și câinilor din Adăpostul Public de la Stupini.

În 2013 – Asociația a demarat un proiect special în Educație: am reușit să ajungem cu ore opționale în școlile brașovene și să le predăm copiilor lecții despre importanța necuvântătoarelor în viața noastră.

Anul 2016 – a fost semnat un parteneriat cu Primăria din Zărnești pentru a-i ajuta pe patrupezii fără stăpân de aici.

Misiune

AMP este o organizație non-guvernamentală ghidată exclusiv de principiul respectării și protejării tuturor formelor de viață.

Viziune

Preluăm animalele fără stăpân rănite, bolnave, urgențele medicale veterinare.

Dorim stoparea abandonului, eutanasiei inutile, cruzimii asupra animalelor și eliberarea animalelor sălbatice, captive în condiții inumane.

VISĂM LA O LUME ÎN CARE ASTFEL DE ASOCIAȚII SĂ NU MAI FIE NECESARE ÎN LUME

Conștientizarea comunității

Cu peste 100 de știri și articole apărute în mass-media în fiecare an, AMP a devenit ONG-ul de bunăstare a animalelor cu cea mai mare vizibilitate din România. Majoritatea presei naţionale urmăreşte acțiunile de salvare a animalelor efectuate de către personalul Sanctuarului. Pentru creșterea gradului de conștientizare, dezvoltăm și rulăm campanii, evenimente și acțiuni, pe toată durata anului.

Sprijină AMP, pentru a-i ajuta pe cei peste 100 de urși salvați și cazați la sanctuarul LIBEARTY din Zărnești și cei peste 700 de câini aflați în grija AMP. Peste 400 de suflete se află în Adăpostul Victory, iar alți aproape 300 de câini se află în Adăposturile Publice din Brașov și Zărnești, la care AMP este co-administrator.

Implică-te!

Proiectele asociației Milioane de prieteni

Libearty

Este cel mai mare Sanctuar de urși bruni, cunoscut drept cel mai etic sanctuar din lume! Am salvat peste 100 de urși din condiții mizere, din cuști mici și murdare, din bătaia puștii, din calea… OMULUI! Le-am oferit o pădure verde, apă să se bălăcească, copaci să se cațere, hrană căci nu prea știu cum să și-o procure și, cel mai important, LIBERTATE!

Victory

Este PRIMUL LOC din România unde câinii fără stăpân au putut să vadă că un adăpost de animale înseamnă IUBIRE, GRIJĂ, TRATAMENT MEDICAL și RESPECT, nu MOARTE!
În fiecare an, peste 500 de câini sunt preluați în adopție în Germania, Anglia și Franța, prin intermediul asociațiilor aflate în parteneriat cu AMP.

Educația salvează vieți

“Educația este cea mai puternică armă care poate schimba lumea!“ – Nelson Mandela
Schimbarea mentalității generațiilor ce vin în urma noastră este unul dintre cei mai importanți pași pe care îi putem face pentru a le oferi o viață mai bună animalelor! Susținem, voluntar, cursuri de protecția și bunăstarea animalelor.