Libertate pentru BALOO2020-08-10T08:45:08+00:00

Baloo TREBUIE salvat!!!

Și e nevoie de ajutorul tuturor pentru ca asemenea barbarii să nu mai existe.

Locul animalelor sălbatice este în libertate, nu în temnițe!

Urșii NU sunt obiecte, NU sunt mascote, NU trebuie să stea după gratii nemeritate!

Ce POȚI FACE? Sesizări! Cât mai multe sesizări la ministere, la autorități, la oricine ar putea lua atitudine și schimba ceva. Doar împreună îi putem oferi o nouă viață lui Baloo! O VIAȚĂ DE URS!

Istoric:

În stațiunea Straja – Hunedoara, ursul Baloo a fost băgat după gratii încă de când era doar un pui. Micul urs de atunci a fost găsit în anul 2000, accidentat. A ajuns în gospodăria lui Emil Părău, un afacerist local. De atunci, anii petrecuți în cușcă sunt aniversați cu fast și sărbătoare în întreaga localitate. Emil Părău se mândrește, ca o mamă bună – că a salvat viața ursului. Ursul a plătit însă scump, cu LIBERTATEA!

Deși are peste 350 de kilograme, ursul a rămas prins în hățișurile legii. Direcţia Sanitară Veterinară Hunedoara a înregistrat locul ca fiind MENAJERIE, iar Primăria Hunedoara a eliberat autorizația de funcționare pentru desfășurarea activității cu cod CAEN 9104, pentru Activitati ale grădinilor zoologice, botanice și ale rezervațiilor naturale. Totul sub numele firmei omului de afaceri, SC COMEXIM SRL. Nici până astăzi, această „găselniță” juridică nu a primit autorizația de mediu necesară funcționării.

AMP nu l-a uitat pe Baloo și încearcă de ani buni să-i câștige libertatea, însă omul de afaceri nu s-a lăsat înduplecat.