Betsy2022-01-17T09:49:21+00:00

Project Description

Betsy este primul şi singurul urs din Rezervaţia „Libearty” adus de peste ocean, din Texas. Artistă de circ, Betsy a rămas cu răni adânci brăzadate de anii grei în care a fost chinuită în arenă. A venit la noi la mijocul lui 2010 la vârsta de 24 de ani.

A traversat oceanul cu un vapor care transporta un circ ambulant din Europa. După ce circul s-a închis, a „locuit” încă 9 ani într-o fermă, unde era ţinută într-un coteţ de găini, murdar şi extrem de mic. Hrana era alcătuită în mare parte din resturile de la un restaurant tip fast-food, mâncare ce i-a cauzat probleme mari la stomac.

Înainte să ajungă la Zărnești, Betsy a suferit și câteva operații de reparare a dinţilor distruşi în cei peste 20 de ani de captivitate. Ursoaica a ajuns la Libearty la cererea SPCA Houston.

A fost în grija noastră timp de 12 ani. Sunt momente triste, dar lupta noastră continuă și facem tot ce trebuie pentru cei care încă suferă.
„Mă împac cu gândul că Betsy a trăit ultimii ani printre semenii ei. Urșii noștri, atât de greu încercați de soartă, au deschis porțile sanctuarului și pentru alți urși nenorociți ca și ei.” – Cristina Lapis – președinte AMP
Toți cei care vor vizita sanctuarul vor auzi povestea ursului circar adus tocmai din Statele Unite și astfel amintirea ei va dăinui peste ani.
Drum lin în Ursa Mare, blândă Betsy!