Tariku2024-01-17T09:31:51+00:00

Project Description

Tariku a trăit șapte ani în parcul zoologic Onești împreună cu frații săi Lucas și Koda. Alesha Dixon, celebra cântăreață britanică care a participat la acțiunea de salvare a celor trei urși chinuiți, a fost de acord să devină părintele spiritual al lui frumosului urs. Tariku este un nume australian și înseamnă “el are o poveste de spus”. Este, de asemenea, și numele unui băiețel de 4 ani din Tasmania care a inspirat-o pe Alesha cu gestul lui.

Tatăl băiețelului a primit o broșura WSPA despre sanctuarul de urși din Zărnești și i-a povestit și fiului său despre urșii chinuiți care aici își găsesc liniștea. Marcat de poveștile triste, a început să culeagă câteva lămâi de pe copacul din curte, a scos o măsuță în stradă și a început să vândă fructele. Au dat și un nume acestei activități “Lemon-aid”.

După ce a “chelit” lămâiul din curte și a vândut toate fructele, s-a dus din ușă-n ușă împreună cu tatăl său în căutarea acestor fructe. A mai adunat aproape 200 de lămâi pe care le-a vândut apoi la piața locală. Strângerea de fonduri a lui Tariku a avut mult succes. A strâns 123$ din vânzare, iar cu donațiile de la magazinele locale a ajuns la un total de 294 $.