Ferma de urși2019-02-20T13:40:37+00:00

Fermă de urși, în România!

Reacționează! Fă sesizări la toate instituțiile abilitate, fă cunoscută povestea pe toate rețelele de socializare! Uniți, schimbăm lumea!

Într-o cușcă etajată de aproximativ 40 de metri pătrați, un bărbat din Arad, Petru Cilan, are propria lui “fermă” de urși și se laudă că le oferă urșilor condiții excepționale și că îi iubește foarte mult.

Priviți imaginile: stiri.tvr.ro/scandal-la-o-ferma-de-ursi-din-judetul-arad_20647

Legea nr.13 din 11/03/1993, care ratifică Convenția de la Berna din 19/09/1979, interzice “orice formă de capturare intenționată, de DEȚINERE, ucidere intenționată sau comercializare a acestor animale vii sau moarte… a speciilor de faună sălbatică enumerate în anexa nr. II”, dintre care face parte și ursul, considerat “monument al naturii”.

Primul proprietar de urși urmărit penal

De mulți ani, AMP încearcă să salveze acești urși! După zeci de sesizări la autoritățile locale și naționale, ultima noastră speranță stătea în instanță.

Judecătoria Arad a aprobat în 2014 începerea urmăririi penale împotriva bărbatului – o permieră pentru justiția românească: primul cetățean român urmărit penal pentru deținerea ilegală de urși.

În 2015, după un an de așteptare, procurorii au sistat urmărirea penală din cauza modificării Codului Penal. Acum, deținerea ilegală de animale sălbatice nu mai reprezintă o infracțiune.

Ordinul ANSVSA 31/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, CAP. IV, ART. 12, pct. 3, spune că “În cazul în care animalul sălbatic nu poate fi reteritorializat, acesta va fi încredinţat unor rezervaţii specializate, în colaborare cu organizaţiile de protecţie a animalelor”.

AJUTĂ-NE SĂ ÎI SALVĂM! MERITĂ O SOARTĂ MAI BUNĂ!