Marinica2019-09-10T12:58:19+00:00

Project Description

Marinică a fost găsit în pădure de mic pui. Mama lui a fost probabil omorâtă, iar el a fost luat cu ușurință, neavând pe nimeni să-l protejeze. A fost vândut grădinii zoologice din Slatina, unde a petrecut 14 ani după gratii. Cea mai grea perioadă a fost cea de acomodare. După care timpul timpul trecea de la sine, iar el a crescut cu ideea că asta este viața normală a unui urs. Odată cu sosirea Fionei și al lui Attila, Marinică a realizat că nu este singurul urs de pe pământ. Trăind o viață plictisitoare și fără rost, visele și speranțele lui legate de libertate s-au spulberat.

Însă în noiembrie 2010 visele au primit din nou aripi și l-au adus până în Rezervația de Urși Libearty. La numai câteva zile după eliberarea lui în sanctuar, au sosit și Fiona cu Attila. Cei trei s-au bucurat împreună de băile lungi din piscine și de stejarii în care adorau să se cațere.

Perioada lungă de captivitate l-a marcat, însă, atât de mult, încât deși avea alături de el prietenii și mâncare din belșug, a plecat să se odihnească, pentru vecie, în Ursa Mare, la vârsta de 21 de ani.