Marko2024-01-17T11:08:53+00:00

Project Description

Marko și Maria au ajuns la “Libearty” în 2011. Au fost ținuți pentru amuzamentul clienților unui restaurant în Tirana (Albania). O localnică, Montserrat Battlo, a văzut condițiile mizere în care trăiau urșii. A convins proprietarul să-i dea urșii în custodie, preluând totodată și responsabilitatea de a-i hrăni până ce va găsi o soluție. A trimis peste 600 de e-mailuri în toată lumea, căutând un loc pentru cei doi urși.

A contactat toate sanctuarele din regiune, din Europa, America și Canada, precum și organizațiile mai importante, dar n-a primit ajutorul nimănui. A scris o scrisoare și doamnei Cristina Lapis, președintele Asociației Milioane de Prieteni, care a acceptat să preia urșii.

Cu sprijinul organizației britanice Hauser Bears, cei doi ursuleți au ajuns cu bine la sanctuarul Libearty. După ce au fost microcipați, vaccinați și sterilizați, ursuleții în vârstă de doi ani au fost eliberați în pădurea sanctuarului, unde sunt în sfârșit liberi să alerge și să se cațere în copaci, să simtă iarba sub lăbuțe și să facă baie în piscină.