/, Uncategorized/AMP salută înființarea Poliției Animalelor!

AMP salută înființarea Poliției Animalelor!

🐾 AMP salută inițiativa lansată de Guvernul României de a înainta un proiect OUG ce vizează înființarea Poliției Animalelor. Instituții de acest tip funcționează cu rezultate remarcabile în foarte multe state europene, iar un astfel de model poate fi adaptat și implementat cu succes și în România.

🐾De 25 de ani, AMP și-a dedicat activitatea identificării cazurilor de abuz, salvării și acordării de îngrijiri medicale animalelor sălbatice și domestice aflate în pericol. Am reușit, cu eforturi imense, să implicăm autoritățile, condiționate uneori de acțiuni greoaie din punct de vedere legislativ, în demersurile noastre de salvare.

🐾Am reușit să redăm dreptul la viață în mediu natural, în Sanctuarul AMP Libearty, pentru peste 130 de urși, ținuți înainte captivi, în condiții greu de imaginat. Peste 30.000 de câini au fost salvați de noi, câini care au fost apoi adoptați sau au avut parte de îngrijire decentă, în adăpostul canin AMP Victory.

🐾De asemenea, specialiștii AMP au fost și rămân implicați în nenumărate alte acțiuni de salvare pentru animale rănite, abuzate sau abandonate. De fiecare dată, când aceste animale aflate în pericol s-au aflat pe proprietate privată, am depins total de implicarea și ajutorul instituțiilor statului. Este principalul motiv pentru care considerăm că o inițiativă legislativă care are ca menire ușurarea tuturor acestor proceduri este bine venită.

🐾În baza experienței noastre, ne oferim în mod public suportul și consilierea pentru îmbunătățirea proiectului legislativ anunțat de Guvernul României, cu speranța și încrederea că, în cel mai scurt timp, vom avea și în România Poliția Animalelor, ca instituție funcțională și eficientă.

2020-09-15T13:28:47+00:0015 sept. 2020|Fără categorie|