//Cățeii așteaptă iarna în căsuțe căptușite și hăinuțe… pe măsură

Cățeii așteaptă iarna în căsuțe căptușite și hăinuțe… pe măsură

Adăpostul privat Victory și cel public – administrat împreună cu Primăria Brașov, se pregătesc de sosirea iernii. Strada i-a călit bine pe cei peste 700 de căței găzduiți în aceste centre – nu le-a dat nici calorifere, nici pături, însă câți alții ca ei au degerat de frig? Uman este să le asiguri un comfort termic sporit, iar în acest sens administratorii au început pregătirile de toamnă.

Puii și bătrânii, cățeii „de buzunar”, cățelele gestante, câinii alungați după o viață „în apartament” și în general mai toate rasele cu părul scurt au nevoie de protecție „anti-îngheț”. Temperaturile scăzute pot crea probleme de sănătate, astfel că la Adăpostul public din Stupini casuțele au fost termoizolate. Polistirenul este scump și nu rezistă ghearelor locatarilor, așa că cea mai bună soluție – 100% naturală – o reprezintă paiele. După ce a adoptat trei(3!!!) câini în vară, familia Meda și Gabriel Zaharia s-au întors – în zori de iarnă – cu baloți de paie. Paiele au fost donate încă din septembrie, însă – datorită vremii călduroase – abia în cursul lunii noiembrie a fost nevoie de „căptușeală”. Pe lângă paie, adminstratorii folosesc cartoane pe post de „dușumea”.

La adăpostul din Triaj, Moș Nicolae a venit din timp să le schimbe garderoba. Mulțumită partenerilor noștri – Love Underdogs Uk, zeci de câini au primit straie noi. Bucuria și mirarea a fost pe măsură.

În acest moment, în Adăpostul Stupini sunt cazați peste 100 de pui, iar la Victory sunt alti 80 de micuti. Îngrijirea lor necesită schimbarea frecventă a așternuturilor iar ajutorul vostru este esențial: dacă aveți pe acasă pături groase, haine de la companionii voștri, cartoane – preferabil de mari dimensiuni, dar și mîncare umedă, calciu și vitamine, așteptăm un reply la acest mail.

Pentru informații suplimentare, Carmen Barbu (0731334779) – administrator Victory și Brîndușa Popa (0731334785) – co-administrator Stupini, vă stau la dispoziție.

2014-11-22T18:09:02+00:0022 nov. 2014|Fără categorie|