//42 de caini din Brasov vor fi adoptati in Anglia

42 de caini din Brasov vor fi adoptati in Anglia

http://www.youtube.com/watch?v=gGomX_CG7I8

Reprezentantele unei Asociaţii Engleze au venit la Azilul Canin din Triaj să ajute la înbarcarea căţeilor care vor fi adoptaţi de către familii britanice. Unul dintre aceşti câini este traumatizat, a fost opărit cu apă clocotită.
6 câini au fost deja înbarcaţi spre Ungaria unde vor fi testati şi examinaţi. De aici vor pleca direct către stăpânii lor din Anglia.

„Am fost abordate de către Asociaţa „Houser Bears” să venim să ajutăm la reintegrarea în familii a acestor căţeluşi. Vorbim aici de câini răniţi şi traumatizaţi care vor fi preluaţi de către familii cumsecade”(TJ Wiccaweys – Asociaţia Rescued Border Collies and Sheepdogs).
„Am venit în România cu prietenii mei să ajutăm la salvarea acestor câini. Sunt atât de multi câini aici, mai mulţi decât mă aşteptam să găsesc şi ar trebui să ii ajutăm cu toţii.” (Ellena – Asociaţia Rescued Border Collies and Sheepdogs)

Din cei 700 de câini de la Azilul Canin din Triaj (Braşov), protejaţi de către Asociaţia „Milioane de Prieteni”, numai 42 vor ajunge la familii din Marea Britanie.

„Partenerii noştri din Angla, Asociaţia „Hauser Bears” au contactat mai multe asociaţii din Anglia care sunt dispusi să ne ajute să preia câţiva dintre aceşti căţeluşi. Însă cel mai mare ajutor pe care ni-l oferă, este faptul că muncesc să înbunătăţească comportamentul acestor câini deoarece majoritatea lor au fost abuzaţi.” (Cristina Lapis – Preşedinta Asociaţiei „Milioane de Prieteni”)

Povestea unuia dintre aceşti câini traumatizati este şocantă.

„Acest căţel a fost opărit cu apă clocotită şi binenţeles că şi-a pierdut încrederea în oameni şi nici nu puteam pune mâna pe el. Eram disperaţi pentru că nu puteam intra în ţarcul lui să facem curat, îi era frică de mătură, îi era frică de orice.” (Cristina Lapis – Preşedinta Asociaţiei „Milioane de Prieteni”).

Acum că se apropie iarna, câinii au nevoie de îngrijiri suplimentare. Blăniţa lor nu este suficientă să le ţină de cald în timpul iernii, îngrijitorii de animale trebuie să pună cartoane pe podelele ţarcurilor. Asociaţia „Miioane de Prieteni” face apel către toţi iubitorii de animale din Braşov să aducă mâncare şi cartoane la Azil.

2012-01-23T11:49:53+00:0023 ian. 2012|Fără categorie|