//Oaspeți

Oaspeți

bloggeri site
Blogerii au devenit mămici și tătici de urși!

În prima sâmbătă a lui Februarie un grup de tineri vizitează Rezervația. Sunt simpatici, entuziasmați și abia așteaptă să vadă urșii. Alexandra Roșu, Elena Gherasim, Anda Stănciulescu, Roxana Farca, Florin Arjocu, Roxana Radu, Cezar Dumitru, și Cristian Pulpea au venit împreună cu partenerii lor de viață și de blog, cu care își manifesta în scris pasiunea pentru munte, excursii și peisaje frumoase. Aceste locuri apar pe blogurile lor special create pentru a promova “celălalt obraz” al României – cel pe care țara noastră îl întoarce cu generozitate către turiști.
Ei nu știau prea multe despre rezervația “Libearty” din Zărnești. Unii au fost nedumeriți de cum au ajuns aceste animale aici, de ce aici și de ce tocmai ele. Ghidul nostru le oferă toate răspunsurile iar bloggerii rămân impresionați realizând că într-adevar semnul de la poartă nu era o glumă: “Aici nu e Zoo!”. Sanctuarul nu a fost creat pentru distracția nimănui, ci doar pentru salvarea animalelor.
În pozele și filmările făcute urșilor, bloggerii și-au prezentat fiecare opiniile și sentimentele trăite alături de ursuleți.
Au fost impresionați cu toții și nimeni nu a vrut să rămână numai la stadiul de ‘’simpli vizitatori”. Fiecare și-a găsit un preferat printre ursuleți sau cel puțin a rămas marcat de povestea vreunuia și au hotărât să devină “mămici sau tătici de urs” prin adopția virtuală a preferatului sau preferatei.

http://www.hailabord.ro/2013/02/rezervatia-ursi-zarnesti-sunt-mama-de-urs.htm

Bloggerii de la Wish2go s-au hotărât în urma vizitei să încurajeze cât mai multă lume să adopte un urs și astfel să participe indirect la întreținerea și îngrijirea urșilor deja salvați din Sanctuarul Libearty de la Zărnești dar și la misiunile de salvare a urșilor care încă mai trăiesc după gratii, în cuști ruginite:

http://wish2go.wordpress.com/2013/02/07/tu-vrei-sa-adopti-un-urs

Tot din suflet și plin de emoții pozitive și negative „cu zâmbete și lacrimi” s-a povestit despre ursuleții de la Sanctuarul Libearty și pe blogul următor: http://www.bloguldecalatorii.ro/2013/02/rezervatia-de-ursi-libearty-zarnesti.html

Copii de azi nu mai copilăresc așa cum am făcut-o noi. Din păcate calculatorul și tot ce înseamnă tehnologie au avut un impact  negativ asupra micuților care în loc să iasă în fața blocului să se joace și să socializeze cu alți copii, ei se închid în casă și se refugiază în lumea virtuală a jocurilor de pe calculator. Pe blogul de mai jos, Roxana vine cu o propunere în acest sens și îndeamnă părinții să-și scoată copilașii la plimbare la Sanctuarul Libearty. Nu va fi o simplă pimblare ci și o lecție de viață atât pentru ce mici cât și pentru cei mari. Cei mici  pot adopta și ei un urs (virtual binențeles) și astfel vor învăța din timp câteva lecții esențiale de viață: responsabilitatea și respectul față de animale și mediul înconjurător: http://lumeamare.ro/2013/02/06/trei-idei-pentru-parinti-si-copii-2

Tot pe blogul Lumea Mare, Roxana continuă ideea adopției, prezintă povestea „copilașilor” Hansel și Grettel și invită cititorii să ia atitudine și să procedeze la fel: http://lumeamare.ro/2013/02/15/hansel-si-gretel-doi-ursi-in-familia-noastra

2013-02-19T07:52:18+00:0019 feb. 2013|Fără categorie|