//A supraviețuit o săptămână captivă în munți!

A supraviețuit o săptămână captivă în munți!

Holly - pe stanca holy
Ar fi fost ironic ca un câine husky să moară în nămeți. Abandonată pe Muntele Tâmpa de un stăpân care nu o merita, Holly a rămas captivă într-o zonă greu accesibilă. Nimeni nu știe cum a ajuns cățeaua între două stânci abrupte, la 10 metri în aer. Cu ultimele puteri schelălăia după ajutor. Norocul ei a fost o bloggeriță care documenta traseul de pe Tâmpa pentru blogul ei. „Cățelușa stătuse blocată o săptămână pe stânca pe care o găsisem noi. O persoană care o auzise plângând în fiecare zi în săptămâna precedentă crezuse că e lup. În tot timpul acela nu a avut ce mânca și ce bea, de aceea era așa slabă . Era foarte dezhidratată, noroc că a putut mânca niște zăpadă, că altfel nu știu dacă rezista o săptămână. M-am cățărat cu greu după ea și m-am chinuit să o dau jos de-acolo. Am început să vorbim cu ea, să încercăm să-l ghidăm spre noi, „Haide, vino, vino pe-aici, haide!”, ne spune Alexandra Roșu, o iubitoare a muntelui. Înainte să se întoarcă în București, tânăra a lăsat câinele în grija adăpostului Victory.

Cât de greu plasezi un cîine în adopție, în România
Cățelușa avea zgardă – probabil că stăpânul a abandonat-o. A fost denumită Holly și are circa 8 ani. A fost vaccinată și sterilizată, a primit mâncare bună și s-a pus repede pe picioare. Alexandra a postat găsirea câinelui în mediul online, însă stăpânul nu a apărut. După ce s-a însănătoşit, cățelușa a fost dată spre adopție. „Procedura implică găsirea unui stăpân care să iubească animalele și să-i poată oferi condițiile necesare specifice rasei: spațiu de joacă în curte, padoc, gard solid. Din păcate, nu am găsit decât un cetățean care îl vrea pentru apartament și un altul care o dorește să-i păzească casa în constucție”, a declarat Oana David, manager adăpost. Alexandra s-a implicat în procesul de adopție și a înțeles cât de dificil este să dai un câine către o nouă familie. E la fel de greu ca găsirea unui loc de muncă pentru o persoană în vârstă. „În ultimele 2 săptămâni m-au contactat pe Facebook peste 20 de persoane care voiau să o adopte. După ce le-am spus că are 8 ani, au „dispărut”. Poate nu aveau nici condițiile necesare, dar majoritatea nici măcar n-au avut decența să-mi răspundă la mesaje, deși i-am rugat din suflet să mă țină la curent, pentru că mă simt responsabilă pentru ea din moment ce i-am salvat viața. Ba mai mult, unii m-au și mințit. O singură persoană a avut decența să îmi spună că nu o mai poate lua din cauza vârstei”, a scris pe Facebook, cu sinceritate, tânăra.
Holly a plecat săptămâna trecută în Germania, unde partenerul AMP, Bund Gegen Missbrauch der Tiere din Karsten, i-a găsit o familie. Într-un număr viitor vă prezentăm cum s-a finalizat epopeea unui husky prea bătrân ca merite o familie românească.

2015-02-26T13:00:30+00:0026 feb. 2015|Fără categorie|