//De la moarte la viață în numai 4 luni

De la moarte la viață în numai 4 luni


Doborâtă de demodecie și jigodie, o cățelușă de numai doi ani risca să moară în chinuri, pe străzile Brașovului. După 4 luni de tratament de specialitate, voluntarii AMP au reușit să o pună pe Kira pe cele patrulăbuțe. Și când bine faci… familie găsești:cățelușa a fost deja adoptată de o familie din Statele Unite, care se va stabili la Brașov în primăvară

Kira a fost găsită pe străzile Brașovului în vară, fiind ridicată de un iubitor de animale impresionat de rănile cățelușei. La numai doi ani, trăsăturile sale de Labrador erau urâțite de petele provocate de demodecie. Și dacă ar fi fost numai atît! „În urma examenului medical s-a demonstrat că animalul suferea de jigodie în stare avansată, iar pe picioare avea răni adânci provocate de demodecie. Se afla într-o stare jalnică, însă am depus toate eforturile pentru a o salva. Pe perioada tratamentului, câinelea fost ținut în carantină, existând riscul de răspândire a bolii”, a declarat Brandusa Popa, co-administrator adapost public, locul în care a fost transportat cățelul. Voluntarii AMP au strând bani și au început tratamentul împotriva demodeciei și a jigodiei – ultima fiind o boală necruțătoare, întrucât afectează sistemul nervos al cățelului. Tratamentul – cronic și anevoios -a dat rezultate după aproape patru luni. Boala a intrat în reminiscență, iar la controlul de săptămâna trecută pacienta părea să fie sănătoasă.

Kira nu s-a ales doar cu o șansă la viață. Pe perioada tratamentului, o familie de români din Statele Unite a fost impresionată de caz și a donat bani pentru tratamentul cățelei. De curând, ei au decis să o adopte, pas care se va materializa în primăvară, când familia se va întoarce în țară. Până atunci, cățelușa a fost preluată acasă de unul din voluntarii AMP, pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă.

2014-11-26T15:11:43+00:0026 nov. 2014|Fără categorie|