//Doliu, înaintea Zilei Mondiale a Faunei

Doliu, înaintea Zilei Mondiale a Faunei

Pentru Asociația Milioane de prieteni, ziua de 2 martie rămâne o zi de doliu, o zi tristă în care un om fără suflet a ucis cu cruzime o cățelușă care își găsise refugiu în sanctuarul Libearty, de la Zărnești. Cățelușa a apărut cu trei ani în urmă, sfioasă și slabă, legată de gât cu o sarmă, care-i pătrunsese până în carne. A găsit în sanctuarul urșilor un castron cu mâncare, o cușcă în care să se adăpostească, ba chiar și o mângâiere. Am așteptat câteva zile, ca să prindă încredere și să putem să-i scoatem sârma ce-i însangera gâtul. Rând pe rând, au sosit și puii pe care cățelușa i-a adus, unul câte unul, când a considerat ea ca la urși e un loc sigur! De atunci, trăia fericită alături de ceilalți căței liberi din sanctuar care, împreună cu paznicii noștri, sunt gardienii fideli ai ursuleților.

Această poveste frumoasă despre încredere, fidelitate și prietenie s-a sfârșit brusc, fără niciun motiv, când un cioban i-a sfărâmat capul cu toporul, doar pentru că așa a vrut el!

În amintirea cățelușei  Negruța, îi rugăm pe toți iubitorii de animale să ni se alăture, pentru a cere pedepsirea vinovatului, conform legii în vigoare pentru protecția animalelor. Trebuie ca această dramă să devină un exemplu pentru toți cei care cred că pot dispune de viața unui animal fără a respecta nicio regulă morală sau legală.

2017-03-03T14:57:52+00:003 mart. 2017|Fără categorie|