//Grija pentru câini i-a reparat gardul

Grija pentru câini i-a reparat gardul

 gard 1 bucatarie 1

A ajutat cățeii străzii și a ajuns să fie la rândul ei ajutată. O brașoveancă de 76 de ani care are în grijă 8 câini culeși de pe stradă a primit un gard nou de la AMP , după ce o mașină condusă de un șofer imprudent i-a trecut direct prin curte.

Iubește câinii și nu se sfiește să-i culeagă de pe stradă și să-i adăpostească în curtea ei. Fără ochi, fără picioare – Domnica Jighira îi alege pe cei mai oropsiți și nu le cere nimic în schimb. Nu demult, o mașină condusă de un șofer iresponsabil i-a trecut prin curte, rupându-i gardul și bucătăria. I-a sărit inima din piept când a văzut gardul căzut la pământ. Putea să fie în bucătăria de vară unde prepară hrană la câini – bucătărie în care mașina s-a împotmolit, după ce a sfărâmat gardul.

Cum am reușit să o ajutăm?
Domnica Jighira a venit la noi aproape fără speranță. Vitezomanul care i-a distrus gardul și bucătăria nu s-a arătat interesat să repare dauna. Cei 8 căței pe care îi are în grijă puteau fugi oricând din curte, iar bucătăria în care le prepara mâncarea era distrusă. Nici ea nu știa cum am putea să o ajutăm, însă spera într-o minune. Cu toții ne-am mobilizat: unii i-au donat câteva geamuri și o sobă, alții au pus umărul la treabă și au reconstruit gardul. Banii pentru materiale au fost alocați de președinții Asociației Milioane de Prieteni, Cristina și Roger Lapis. În două zile, problema gardului a fost rezolvată, așa că prietenii necuvântători ai brașovencei nu mai riscau să iasă din curte și să fie călcați de vreo mașină, sau să se piardă. „Cățeii au și ei Dumnezeul lor. Pentru ei și datorită lor am întâlnit astfel de oameni”, ne-a mărturisit apoi Domnica. Bucătăria destinată preparării hranei pentru căței are încă nevoie de reparații pentru că sezonul rece se apropie vertiginos, iar septuagenarei îi este greu să le gătească aproape zilnic în soba instalată acum afară.

2013-11-14T11:48:19+00:0014 nov. 2013|Fără categorie|