/, Urși/Grisha, minunea din Libearty

Grisha, minunea din Libearty

În urmă cu patru ani, după două încercări eșuate și un drum cu avionul plin de emoții, doi urși slabi și speriați ajungeau pe Aeroportul Henry Coandă, din București. De acolo a urmat un drum de alte câteva ore, până la Sanctuarul AMP Libearty, din Zărnești. Grisha (7 ani) și Masha (6 ani) au fost la un pas de moarte, după ce, prin înfometare, au ajuns la 50, respectiv 30 de kilograme.
Salvarea lor a venit din partea unui cuplu de pensionari din Gyumri Armenia, ieșiți la plimbare. Cei doi au auzit sunete ciudate într-o curte părăsită. Au fost îngroziți de descoperire. O menajerie părăsită în care se zbăteau între viață și moarte câteva animale între care și cei doi urși.
Cuștile erau înfiorător de mici, mizeria era de nedescris, iar animalele erau subnutrite. Fuseseră abandonate și nimeni nu se interesa de soarta lor.
A urmat un scandal mediatic intens cu eforturi imense de salvare. Actrița Brigitte Bardot a decis să suporte toate costurile aducerii lor în sanctuarul AMP Libearty.
Erau însă mult prea slăbiți pentru a fi transportați, așa că au urmat luni de tratament într-o Grădină Zoologică din Yerevan. În aprilie 2016 cei doi au călcat pentru prima dată pe iarbă, în țarcul de acomodare din sanctuarul de la Zărnești.
După încă 6 luni, cei doi au fost eliberați în țarcurile mari. Masha, s-a acomodat repede, însă Grisha s-a refugiat într-un copac, de unde se dădea jos doar ca să mănânce, când ceilalți urși se retrăgeau la somn. Doi ani și jumătate a durat până să prindă curaj, dar și-a învins teama.
Acum este văzut deseori jucându-se cu Masha, sau cu alți urși cărora le și fură uneori mâncarea.
Pentru ei și pentru toți ceilalți 104 urși din Libearty vă cerem ajutorul în această perioadă. Cu toții trebuie să mănânce, iar acum, singurul mod în care le putem procura mâncarea este cu ajutorul donațiilor voastre. Ajută si tu aceste suflete! https://millionsoffriends.org/doneaza/
2020-04-13T12:41:16+00:0013 apr. 2020|Fără categorie|