//Număr record de adopții în adăpostul canin public

Număr record de adopții în adăpostul canin public

Adoptii Stupini  Adoptii stupini 2

Cu un număr de 52 de câini dați spre adopție în luna august, adăpostul public canin al Municipiului Brașov a doborât un nou record. Asociația „Milioane de Prieteni”, co-administrator al azilului a pus accent pe popularizarea adopțiilor în rândul populației locale, iar rezultatele nu au întâriziat să apară. „Majoritatea adoptatorilor sunt din Brașov și din îmrejurimi – Tărlugeni, Săcele, Cristian, Stupini, Ghimbav, Dumbrăvița, Sânpetru. Sunt în general oameni educați, cu o condiție materială medie, însă au existat și excepții”, a declarat Brândusa Popa, co-administrator AMP. Printre adopțiile notabile se numără câini care se aflau de mai bine de un an în adăpost, iar personalul nu le dădea șanse de plecare. „Un fermier și-a dorit un câine foarte bătrân să păzească saivanul – noi îl numeam Tutankhamon. Apoi a plecat și David și Haiduc – câini care se aflau de peste un an în adăpost. Toți sunt sociabili și au fost învățați să meargă în lesă”, precizează Popa.

Familii fericite
Câinii din azilul public reprezintă o bună opțiune pentru familiile în căutare de companioni: sunt sterilizați, au carnete de sănătate, sunt sociabili și știu să meargă la pas. Procedura de adopție este strictă și presupune efectuarea unei anamneze a stăpânilor în raport de animale deținute și condiții de deținere. „În general țin legătura cu toți cei care au adoptat câini de la noi. Primim poze și feedbackuri de la familia lor. Toți au viața mult mai bună”, subliniază Popa. Adoptatorii sunt poate mai fericiți decât noii lor prieteni. „Suntem foarte fericiți cu el și vă mulțumim încă o dată!”, a declarat Gabriela, stăpâna lui Merlin. „l-am adoptat în urmă cu o lună din adăpost. Tocmai s-au adaptat la noua casă. Sunt veseli, loiali și extrem de prietenoși. Este incredibil că au așteptat un an în adăpost”, declară Vicențiu, un brașovean care a adoptat doi câini: Bobby și Corrie.
În acest moment sunt 300 de câini în Adăpostul din Stupini. Dacă doriți să adoptați un câine, programul adăpostului este de luni până vineri în intervalul orar 10:00 -16.00 și sâmbăta între 10:00 și 14.00.

2014-09-29T07:35:17+00:0029 sept. 2014|Fără categorie|