//Primii pași spre o nouă viață

Primii pași spre o nouă viață

sophie6 sophie2

Dacă ar putea vorbi, Sofie ar putea spune prin ce a trecut. Să fi fost fost lovită de o mașină sau vre-un om mai aprig și-a vărsat furia asupra ei – nimeni nu știe de ce a ajuns să se târască prin parcul din Prejmer, pe jumătate paralizată. Localnicii mai miloși i-au dat de mâncare, până când și-au dat seama că numai specialiștii o mai pot salva. „Pe picioruse avea numai rani, pentru ca fiind paralizata, mergea numai pe picioarele din fata. Prezintă o traumă la coloană însă nimeni nu știe cauza”, a declarat Brândușa Popa, co-administrator AMP.
Cățelușa a ajuns la Adăpostul public din Brașov, unde a înmuiat inimile tuturor. Instant, unul din voluntarii AMP a adoptat-o. I-a confecționat un ham pentru a-i susține picioarele din spate și așa o poartă peste tot.
Apoi, o mînă de oameni au strâns bani – mână de la mână – și au transportat-o la Clinica Veterinară din Cluj, la 300 de kilometri depărtare, pentru un consult la unul din cei mai buni ortopezi veterinari din țară. „În urma radiografiei s-a ajuns la concluzia ca doar o vertebră a fost deplasată. Putea să fie mult mai rău – să aibă coloana fracturată”, precizează Brândusa Popa. Medicii au sugerat o terapie mixtă – medicamente și fizioterapie. În fiecare săptămână, cățelusa primește infiltrații cu cortizon intramuscular, in apropierea coloanei, langa zona afectată. Mai mult, pacienta este răsfățată cu hidroterapie. Operațiunea are loc de două ori pe săptămână, iar rezultatele sunt vizibile. La nicio lună de la acident, Sofie poate să-și miște din nou picioarele.
Tratamentul medical și întreținerea specială a Sofiei valorează lunar peste 400 de lei însă pronosticul
este favorabil. Specialiștii sunt convinsi ca Sophie va merge pe picioarele ei, cât de curând, fără să fie susținută în ham. E drept că voluntarii AMP i-au salvat viața însă fără voința ei de fier ameliorarea nu ar fi fost posibilă.
Dacă vrei să trimiți un mesaj de încurajare stăpânilor sau să suporți financiar tratamentul cățelușei, dă-ne un feed-back. Numai așa îi poți călăuzi Sophiei calea spre o nouă viață!

Puteți viziona un scurt video cu Sophie AICI

2014-10-31T11:25:33+00:0031 oct. 2014|Fără categorie|