//Salvați un erou!

Salvați un erou!

DSCN4834

E sociabil, cuminte, ii place să se joace cu mingea și nu aleargă pisicile – așa e Fet, atunci când nu se află în misiune. Labradorul auriu în vârstă de 9 ani și jumătate a fost unul din câinii salvatori ai Jandarmeriei Brașov – specializarea „Salvare /căutare în mediul natural”. Suferind de epilepsie, câinele –jandarm este scos la pensie – un termen blând, folosit în loc de „casare”. Acum , AMP colaborează cu Jandarmeria Brașov pentru a-i găsi eroului o familie adoptivă.

A salvat 3 vieți
Dotat de la natură cu un nas „extra- fin”, Fet a fost dresat inițial pentru a depista droguri. Ulterior acest serviciu a fost scos din portofoliul Jandarmeriei, iar Fet a fost reîncadrat – tot în virtutea capacităilor sale olfactive– în departamentul de „Salvare /cautare in mediul natural”. „A fost specializat să acționeze în caz de avalanșă, la un curs desfășurat împreună cu Jandameria Franceză. Misiunea lui a fost să caute persoane dispărute, rătăcite sau surprise de zăpadă”, ne spune subofițerul Dan Radu, partenerul lui Fet.
Timp de 9 ani, Fet a participat la 15 misiuni de căutare și salvare – toate de succes. „În trei cazuri, el a fost eroul – a descoperit victimele, turiști rătăciți în Poiana Brașov sau pe alte trasee turistice”, subliniază Radu. Subofițerul nu deține condițiile necesare pentru a-i oferi lui Fet o bătrânețe liniștită, așa că trebuie să se despartă de el.
Toți cei care doresc să aibă un erou în familie trebuie să știe că Fet este încă un câine energic, cu poftă de joacă. Îi place să stea la curte și să fie plimbat în fiecare zi. La vârsta de 3 ani el a fost diagnosticat cu epilepsie. Crizele epileptiforme se manifestă cu o frecvență medie de 2/lună și durează în general între 3 și 5 minute.
Dacă dorești să-l adopți pe Fet, trimite un e- mail cu poze și informații despre condițiile pe care i le poți oferi . AMP își rezervă dreptul să contacteze doar persoanele care demonstrează că pot face din Fet un cățel fericit.

2015-01-20T07:28:52+00:0020 ian. 2015|Fără categorie|