//Un cățel este pe viață, nu pentru ajunul Crăciunului

Un cățel este pe viață, nu pentru ajunul Crăciunului

NU catel cadou

Crăciunul se apropie și mulți consideră că un cățel este cadoul ideal. Dacă ăsta ți-a fost gândul de Crăciun atunci… trebuie să te gândești mai bine! De cele mai multe ori, nu este o soluție bună nici pentru cățel și nici pentru viitorul stăpân. Dacă nu știi de ce, îți oferim noi câteva motive pentru a renunța la ideea ta.
Să-ți dorești nu este suficient!
Uneori persoana căreia vrei să îi faci acest cadou nu-și dorește un câine, sau nu-l dorește acum. Dacă își dorea, probabil l-ar fi avut deja.
Mai mult decât atât! A-și dori un câine nu este suficient!!!
Să ai un cățel implică și o mare responsabilitate. Viitorul stăpân trebuie să știe foarte bine la ce să se aștepte când se hotărăște să aibă un câine. Trebuie să știe cum să îl îngrijească și ce nevoi are, pentru că nu este un obiect care să stea nemișcat într-un colț al casei ori lângă poartă ca să apere curtea de intruși. Are nevoie de atenție, educație, îngrijire, mâncare adecvată fiecarei vârste.

Cățelul – cadou pentru copil?
Aproape toți copii își doresc să primească un cățel de ziua lor sau de Crăciun, dar de cele mai multe ori ei nu conștientizează că trebuie să-l îngrijească și să fie responsabili față de el. Cățelul devine astfel responsabilitatea părinților care de multe ori sunt deja foarte ocupați. Nu-i de mirare că mulți căței primiți cadou ajung să fie alungați, abandonați sau în cel mai fericit și mai rar caz, adoptați de alte familii.
Dacă totuși persoana căreia vrei să-i oferi un cățel chiar își dorește unul și îți dorești și tu cu adevărat să il oferi drept cadou, asigură-te că știe ce responsabilități implică acest lucru. Îi poți oferi o carte cu toate informațiile necesare. Cumpără-i apoi o lesă și mergeți împreună să își aleagă prietenul necuvântător. Este bine ca viitorul proprietar să aleagă singur cățelul pe care va dori să-l îngrijească, pentru că este o decizie de mare responsabilitate.

2013-12-16T13:52:50+00:0016 dec. 2013|Fără categorie|