//Un ham pentru cățelul tău!

Un ham pentru cățelul tău!

Câinii aduși la sterilizat în luna decembrie, la cabinetul Asociației Milioane de Prieteni, vor primi în dar câte un ham nou-nouț (mărimile S sau M).

La cabinetul AMP, sterilizările costă 50 de lei, bani care acoperă doar o parte dintre cheltuielile pentru materialele folosite, iar manopera este complet gratuită. Pe lângă sterilizare, câinii vor fi și microcipați, GRATUIT.

AMP are un program de sterilizare gratuită a animalelor deținute de pensionarii care au pensii mai mici de 1.000 de lei și dovedesc acest lucru cu un cupon de pensie.

Pentru programare, sunați la nr. de telefon 0731334793 – Laura Botea.

Amenzi de 5.000 de lei

Sterilizarea și microciparea sunt obligatorii prin lege, iar aceste măsuri trebuiau luate de fiecare proprietar de rasă comună, până la 1 ianuarie 2015. În acest moment, toți cei care au un câine de rasă comună (metis), care nu este sterilizat și microcipat, riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

Mit spulberat
Se spune că femela trebuie să facă un rând de pui înainte să fie sterilizată. Mitul a fost distrus de cercetători, în ultimii 10 ani. „Sterilizarea se face înainte de primul ciclu de călduri la femele și înainte ca masculul să înceapă să se manifeste sexual, adică în jurul vârstei de șase luni. Dacă femela este sterilizată până la această vârstă, riscurile să dezvolte tumori sunt diminuate cu 100%. În schimb, dacă face pui, chiar și numai o dată, riscurile cresc cu mai mult de 30%“, spune dr. Ciprian Cocianu, medic veterinar AMP.

2015-12-07T14:33:05+00:007 dec. 2015|Fără categorie|