/, Educație/23 de ani de AMP!

23 de ani de AMP!

Anul acesta, Asociația Milioane de Prieteni împlinește 23 de ani de existență în care zeci de mii de animale au primit o a doua șansă la o viață mai bună, îngrijire medicală și hrană de calitate!

În acest context pandemic, doamna Cristina Lapis, președinta și fondatoarea asociației, a decis să își doneze, pentru a susține animalele, o mare parte din suvenirurile pe care le-a strâns de-a lungul vieții din țările pe care le-a vizitat. Voi posta zilnic câte un obiect pentru care veți putea dona (voi preciza o sumă minimă simbolică) și pe care îl veti primi prin poștă sau curier. O să vă rog să scrieti un comentariu la poza fiecărui obiect pe care îl doriți, și după ce veti dona, acesta va fi expediat către dvs. Plata pentru transport se va face la destinatie, iar modalitatea prin care se va efectua acesta o vom stabili de comun acord.Fiecare suvenir are o poveste aparte pe care o voi împărtăși la fiecare prezentare! Ajută-ne să îi ajutăm!


Asociația de protecția animalelor „Milioane de prieteni” (AMP) a fost înființată cu eforturi uriașe de către d-na Cristina Lapis și soțul acesteia, Roger Lapis în 1997. Atunci când societatea vedea o rază de lumină către democrație, Cristina Lapis vedea o rază de speranță pentru animalele chinuite pe care nimeni nu le proteja. A început prin salvarea câinilor de pe stradă, a continuat cu salvarea urșilor ținuti în captivitate și a tuturor viețuitoarelor care au avut nevoie de ajutor.


Doamna Lapis a primit multiple distincții din partea nenumăratelor asociații internaționale care activează în acest domeniu și este una dintre cele mai cunoscute persoane din lume care a reușit să lupte necondiționat pentru salvarea animalelor.


AMP deține în acest moment Adăpostul Canin Victory unde zilnic 500 de câini primesc atenție, îngrijire medicală și hrană de calitate si implicit, o șansă la a doua viață. Pe tot parcursul anului, Adăpostul Victory are campanie gratuită de sterilizare a câinilor și a pisicilor, cu și fără stăpân.
AMP este primul ONG din România care are două parteneriate cu Adăpostul Public de la Stupini și Adăpostul Public de la Zărnesti unde nu se mai eutanasiază câinii așa cum spune legea, ci se oferă o a doua șansă la viață tuturor animalelor amărâte!


Sanctuarul de urși Libearty de la Zărnești adăpostește în acest moment 106 ursi salvați din condiții mizere, cuști minuscule, circuri, ferme, mănăstiri, benzinării sau grădinii zoologice. Pe lângă urși, în Sanctuar există și un țarc pentru căprioare și alte țarcuri pentru lupi, care, din păcate au fost crescuți ca animale de companie și nu au mai putut fi eliberați.

AMP susține educația și începând cu 2013 a dat startul unui proiect-pilot unic în România împreună cu Primăria Brașov și Inspectoratul Școlar Judetean. În urma acestui proiect, sute de elevi au asistat și asistă la orele de bunăstare a animalelor care se desfășoară după un manual special conceput de doamna Lapis și tipărit de echipa sa.

În continuarea acestui proiect, în 2019, Ferma Educațională Hope a devenit un nou program de salvare a animalelor domestice care au fost persecutate de foștii proprietari: cai, măgari, porci, capre, oi, găini, iepuri și curcani.

Vă rog să nu rămâneți indiferenți! Vă rog să donați, să ne sprijiniți să îi putem ajuta în continuare!
Vă mulțumesc anticipat pentru fiecare donație! 

https://www.facebook.com/donate/253388095917421/

2020-10-12T07:35:10+00:0012 oct. 2020|Fără categorie|