//Adio, Prințule!

Adio, Prințule!

Print c Print C1

În urmă cu doi ani, echipa Libearty salva – printre emoții – cel mai bătrân urs din România. Acțiunea a fost riscantă din cauza vârstei înaintate a ursului, denumit Prințul Charles. Împinși de apropierea iernii, echipa de salvare și-a asumat riscul de a tranchiliza ursul pentru mutarea în cușcă. Un risc bine calculat, datorită experienței acumulate în 7 ani de lucru cu carnivorele mari. Charles nu ar fi supraviețuit, dacă l-am fi lăsat peste iarnă în cușca vechii grădini zoologice din Crângași, lângă Focșani. Suspansul acțiunii s-a spulberat când prințul a intrat în piscina din țarcul sanctuarului Libearty. S-a bălăcit după 41 de ani, pentru prima dată în viață lui.

Nimeni nu spera să prindă primăvara, însă de „atunci” și până „acum” au trecut doi ani. Charles a primit tratament medical și o dietă corectă,  iar după ce s-a înzdrăvenit simțea nevoia unui prieten. De când lupoaica Luna a fost mutată în țarc cu el, Prințul a devenit unul din cei mai populari urși din rezervație. Prietenia lor a depășit granițele țarcului și ale sanctuarului, iar pentru alaiurile de iubitori de animale venite în vizită la sanctuar, Charles va rămâne pentru totdeauna „ursul care avea prieten un lup”.

Prințul Charles a murit din cauze naturale la 43 de ani, o vârstă dublă față de speranța de viață din sălbăticie. Din datele AMP, el nu a fost doar cel mai vârstnic urs din rezervație, ci și cel mai longeviv din România. În ciuda despărțirii, echipa este mulțumită pentru că a putut oferi unui animal sălbatic doi ani de libertate, după alți 41 de pușcărie.  Charles s-a alăturat ursoaicei Maya și ursului Ben, doi urși-simbol pentru lupta de salvare a urșilor captivi din România, desfășurată de Asociația „Milioane de Prieteni”, în peste 10 ani de activitate.  

2014-11-21T07:16:47+00:0021 nov. 2014|Fără categorie|