//AMP şi WAP şi-au unit forţele pentru a salva urşii maltrataţi din Rusia

AMP şi WAP şi-au unit forţele pentru a salva urşii maltrataţi din Rusia

soci

Sochi a ajuns celebru atât pentru găzduirea Jocurilor Olimpice din 2014, cât şi pentru pofta localnicilor de a ucide câinii. Însă nu doar câinii sunt maltratați acolo. Suferinţa a altor două animale a ajuns acum în media şi de aici la iubitorii de animale din întreaga lume. Cazul celor doi urși plictisiți de moarte pe podeaua de beton al unei cuști mizere și ruginite, a îngrozit întreaga lume. Situația seamănă cu cea din România, de acum 10 ani. Proprietarul restaurantului ține acești urși închiși într-o cușcă pentru a-și distra clienții. Singura “satisfacție” a acestor urși este berea, pe care proprietarul le-o administrează cu mândrie pentru a-i bine dispune. 

Dar alcoolul nu este singura sursă de „distracție”. Proprietarul folosește adesea și faza lungă de la mașină pe care o direcționează către animalele aflate în cușcă, creându-le astfel confuzie și leziuni oculare. Amuzamentul său nesăbuit a orbit unul dintre urși și a adăugat deprecierea vederii pe lista bolilor cu care se confruntă animalele din Sochi.
Organizația de bunăstare a animalelor care monitorizează acest caz, a solicitat ajutor, iar AMP a răspuns prompt. „Acești urși se află într-o stare groaznică și au nevoie de ajutor. Avem deja experiență cu alți 4 urși din străinătate și considerăm că n-ar trebui să existe nici o graniță în cazul bunăstării urșilor. Spațiul și condițiile din sanctuar ne permit să preluăm acești urși, însă avem nevoie de sprijinul iubitorilor de animale și al ONG-urilor de protecție a animalelor din toată lumea”, a declarat Cristina Lapis, președinte AMP.
Word Animal Protection din Londra s-a angajat pozitiv în această misiune, înțelegând că celelalte centre care protejează urșii din jurul Mării Negre nu au resursele necesare să participe la misiuni internaționale de salvare. Misiunea de salvare este programată la începutul primăverii. WAP se așteaptă la o colaborare transparentă din partea administrației locale Sochi, în timp ce transportul și problemele birocratice vor fi rezolvate împreună cu AMP.

2015-02-26T13:09:47+00:0026 feb. 2015|Fără categorie|