//AMP ia atitudine împotriva maltratării cailor

AMP ia atitudine împotriva maltratării cailor

AMP s-a zbătut să găsească un adăpost pentru trei cai lăsați „de izbeliște”, fără hrană și fără apă, sub cerul liber, în municipiul Codlea. Proprietarul iresponsabil a fost sancționat și a fost nevoit să se despartă de animale, altfel riscand sa fie tras la răspundere pentru abandon și rele tratamente. Cazurile în care caii sunt maltratați sunt atat de dese in mediul rural, incat mulți români consideră faptul o „obișnuință” care poate, la fel de bine, să fie ignorată

Căruța trasă de cai este o imagine idilică pentru turiștii străini, însă de multe ori ascunde în spate grave încălcări ale bunăstării animalelor. Caii bătuți, cocoșați de povara căruțelor supraîncărcate, infometați sau ținuți în ger reprezintă încă o realitate tristă.

În luna octombrie, AMP s-a zbătut pentru a opri abuzurile comise împotriva a trei cai în Municipiul Codlea. Proprietarul, despre care vecinii spun că nu e în stare să aibă grijă nici de el, și-a lăsat iapa și mânzul să „se descurce”, astfel că animalele au rumegat timp de o săptămână iarba dintr-un parc din Codlea. Fapta constituie abandon, iar caii riscau să fie acidentați de mașini.
Cel de-al treilea cal al său, a fost uitat legat la căruță, fără să aibă posibilitatea să se hrănească și să se adape. Coastele proeminente îi trădau pofta de mîncare, iar mizeria din jurul său – grija stăpânului. Grajdul a luat foc în urmă cu un an, iar pentru bietul cal urma încă o iarnă la adăpostul unei bucăți de naylon.

Sesizați de un localnic, AMP a colaborat cu polițiștii din Codlea pentru identificarea proprietarului și sancționarea lui. În urma plângerii penale îndreptate împotriva sa, proprietarul a fost nevoit să își vândă caii unor localnici care dețin condiții bune de creștere a animalelor: grajd, furaje, sfeclă și fân, după cum prevăd normele de deținere a animalelor domestice.

Cazul reprezintă doar o picătură de interes într-un ocean de abuzuri și rele tratamente, în care mulți cai din mediul rural se scaldă. Abandonul și relele tratamente sunt considerate simple contravenții, precum lipsa purtării centurii de siguranță.

2014-11-26T14:15:05+00:0026 nov. 2014|Fără categorie|