//Aventurile lui Paddington

Aventurile lui Paddington

Paddington Paddington 1

La începutul lui aprilie, întreaga țară era captivată de aventurile unui ursuleț care – picat ca din cer – se aventurase în mijlocul unui oraș. La fel ca personajul peliculei „Paddington” care – coincidență! – rulează în cinema, un ursuleț din Sibiu a fost văzut în timp ce traversa strada, sărea garduri – totul pentru a evita oamenii și câinii. Autoritățile din Sibiu au intrat în alertă, căci nicând în istoria recentă, un pui de urs nu a alergat ca o nălucă prin mijlocul orașului.
Încolțit cu petarde și sirene de polițiști mai speriați decât el, ursulețul rătăcit s-a predat, ascunzându-se într-o pivniță. Sibienii s-au adunat ca la urs, căci în viața lor nu auziseră ca așa năzdrăvănie să se rătăcească prin urba lor. Mulți au criticat intervenția brutală a autorităților, alții s-au bucurat că nimeni nu a pățit nimic.
Când echipa de salvare AMP s-a deplasat să-l ridice, ursulețul părea fericit să descopere merele ascunse în așternutul de paie al cuștii de transport. Blana lucioasă, care ascunde 80 de kilograme de suflet sălbatic, arată că ursulețul este cât se poate de domestic. Unii spun că sunt slabe șansele de a fi „deraiat” din pădure, pe străzile Sibiului. Cel mai probabil, a fugit din curtea unui braconier sau a fost eliberat în mod deliberat, nefiind tocmai la îndemână să crești un urs în gospodărie. Alții, mai patriarhali, dau vina pe mama lui „denaturată”, care „l-a uitat”, „l-a pierdut”, sau chiar „l-a abandonat”. Numai cine nu a văzut o ursoaică cu pui poate crede asta.
Paddington este în vârstă de un an și două luni. După controlul veterinar specific, ursulețul a primit vaccinuri, microchip, și a fost eliberat în sanctuar. Nu este singurul pui îngrijit la Libearty: Pluto a fost născut în același timp, anul trecut, la Zoo Reșița.
Pluto și Paddington sunt cei mai tineri rezidenți ai rezervației. Cu puțin noroc, ei au șanse să rămână la Libearty până la jumătatea secolului XXI.

Pentru a viziona un scurt video cu Paddington, click AICI

2015-04-24T10:51:29+00:0024 apr. 2015|Fără categorie|