//Balto – câinele care și-a ales stăpânii

Balto – câinele care și-a ales stăpânii

 balto pt site balto4 site

Balto este dovada vie că un câine al străzii poate fi mai recunoscător și poate oferi mai multă dragoste decât unul de rasă. După patru ani în care „acasă” a însemnat strada, Balto și-a ales singur familia printr-un gest care a înduioșat-o pe stăpâna lui din prima clipă.

Ce gest a făcut Balto când și-a ales familia?

Larion Teodora Simona a vrut să facă voluntariat în adăpostul de căței, nu să și adopte unul dintre câini. Din prima zi însă inima i-a rămas la Balto. „În prima zi îi lăsam pe câini să mă miroasă, ca să ne cunoaștem. Îmi țineam mâna lipită de țarcuri. Toți mă lingeau și săreau pe gard, numai Balto stătea cuminte într-un colț și mă fixa cu privirea. Când ceilalți s-au mai liniștit a venit și el la mine, și-a pus lăbuța pe mâna mea și a început să mă mângâie. Din momentul acela am știut că el m-a ales pe mine”, mărturisește Simona.
Când a ajuns acasă, Simona a discutat cu soțul ei despre posibilitatea adoptării unui câine de talie mare. Mai ales că acasă o are și pe Luxi și stă într-un apartament de bloc. „A durat 3 săptămâni până l-am luat acasă. Îl visam noaptea, mi-era dor de el, sunam în timpul săptămânii să întreb de el și abia așteptam sfârșitul de săptămână să merg să-l văd”, adaugă femeia.

„Norocul este al nostru, nu al lui”
Cu toate că nu a trăit niciodată într-o familie, s-a acomodat foarte repede cu noul trai. După numai 3 zile, Balto a învățat să meargă în lesă mai frumos decât un câine dresat, nu face niciodată mizerie în casă și se înțelege foarte bine cu Luxi. „Toată lumea îl admira. Merge la pas, în ritm cu noi și dacă ne oprim se oprește și el. Se comportă ca și cum a avut parte de dresaj așa că sunt convinsă că este un câine de o inteligență extraordinară. Suntem cei mai norocoși oameni că îl avem. Norocul este al nostru, nu al lui că și-a găsit o familie” , crede stăpâna lui.

A trăit lângă un spital
Despre soarta lui Balto s-au aflat mai multe după ce a fost adoptat. O femeie, asistentă la un spital din Brașov, a ajuns la adăpost cu inima strânsă. „Am venit doar să-l văd, dacă este la voi. Nu știu cum să îl ajut, dar aș vrea să văd că trăiește și e bine”, ne-a spus femeia care a venit și cu poze pentru a ne arăta despre ce câine vorbește. Așa am aflat și noi și noua lui familie în ce condiții a crescut Balto. În urmă cu 4 ani, o cățelușă care trăia pe lângă spital a născut patru pui. Asistentei i-a fost milă de cățelușă și puii ei și i-a hrănit în fiecare zi. Până la sfârșitul verii când Balto s-a îndepărtat de spital și a fost ridicat de pe stradă. Așa a ajuns să își găsească acum o familie care îl iubește și căreia îi oferă toată dragostea lui.

2013-11-14T08:31:42+00:0014 nov. 2013|Fără categorie|