//BIG SEE Awards: Libearty, singura atracție românească premiată la Month of Design

BIG SEE Awards: Libearty, singura atracție românească premiată la Month of Design

Sanctuarul Libearty Zărnești a primit premiul BIG SEE Tourism. Rezervația și inițiatorul său, Cristina Lapis, au fost premiate în categoria „Povești creative și identitate“, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Ljubljana.

Month of Design, festivalul în cadrul căruia au fost decernate premiile, este dedicat creativității și design-ului și reprezintă o platformă originală pentru evaluarea, promovarea și identificarea reușitelor semnificative din Sud-Estul Europei și nu numai.

Ideea sanctuarului Libearty și autorul său, Cristina Lapis, au primit recunoaștere pentru modul în care au atras un impact turistic important asupra zonei, prin rolul educativ pe care rezervația de urși îl cultivă. Libearty este cel mai mare sanctuar pentru urși bruni din Europa.

„Suntem onorați de o nouă recunoaștere a eforturilor noastre îndreptate în primul rând către protecția și bunăstarea animalelor, care se traduc și prin turismul educativ în acest domeniu. Ne-am dori ca urșii să rămână în pădure, acolo unde le este locul, iar prin exemplele destinelor tragice ale acestor animale minunate, care au avut șansa să fie salvate și să ajungă la Libearty, vrem să convingem atât autoritățile, cât și turiștii, că așa trebuie să rămână“, a declarat Cristina Lapis, președinele Asociației Milioane de prieteni.

Prezentarea proiectului a fost susținută de Laurențiu Țiței, specialist relații publice în cadrul Asociației Milioane de prieteni. La eveniment au luat parte reprezentanți din Albania, Austria, Bulgaria, Bosnia Herțegovina, Cipru, Republica Cehă, Grecia, Croația, Italia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Slovacia, Slovenia și Serbia. Big See este cea mai nouă și incitantă platformă care explorează și expune puterea creativă, pasiunea și exotismul Sud-Estului Europei. 

2018-11-27T14:30:26+00:0027 nov. 2018|Fără categorie|