//Cea mai tristă zi din viața lui Baloo

Cea mai tristă zi din viața lui Baloo

baloo-tort1

Într-o stațiune de schi din România, un urs întemnițat reprezintă o mascotă vie, iar anii petrecuți în cușcă sunt aniversați cu fast și sărbătoare în întreaga localitate. Încă un an, încă un tort – așa a ajus Baloo să se „bucure” de cei14 ani petrecuți în cușca sa din Stațiunea Straja – Hunedoara. Emil Părău, stăpânul illegal al lui Baloo, se mândrește –ca o mama bună – că a salvat viața ursului. Spășit, ursul i-a plătit cu vârf și îndesat, oferindu-I printer gratii cel mai prețios dintre darurile cu care Natura înzestrează un animal sălbatic – Libertatea.

Ne luptăm pentru el de 7 ani

Acum 14 ani, Baloo a fost găsit rănit pe munte și dus la spital de salvamontiștii din Straja. Când și-a revenit, a ajuns în grija omului de afaceri Emil Părău care l-a transformat în mascot stațiunii și nu mai vrea sub nici un chip să renunțe la blănos. Asta cu toate că e evident că i-ar fi mai bine printre stejarii bătrâni din Sanctuarul Urșilor de la Zărnești. AMP încearcă de mai bine de 7 ani să îl salveze pe Baloo de gratiile care îl țin captive și să îl elibereze în Rezervația de urși Libearty.

Alți doi ursuleți, Puppy și Pamy, ar fi gustat din același tort al frustrării dacă nu ar fi fost confiscați și eliberați în Sanctuarul de la Zărnești. Au crescut mari și arătoși, în timp ce Baloo a rămas să-și ispășească pedeapsa.  AMP nu l-a uitat și încearcă de ani buni să-i câștige libertatea, însă proprietarul ilegal nu s-a lăsat înduplecat.

Deși are peste 350 de kilograme, ursul a rămas prins în hățișurile legii, pe care proprietarul ilegal le-a croșetat cu mult har. Prentru a da o tentă legală temniței sale, Emil Parău a încercat intrarea în legalitate pe baza Legii grădinilor zoologice. În urmă cu cinci ani, Direcţia Sanitar Veterinară, la sesizarea ONG-urilor pentru protecţia animalelor, l-a sancţionat pe proprietar cu amendă şi i-a impus intrarea în legalitate. Nici până în ziua de azi acest lucru nu s-a întâmplat.

O semnătură pentru Baloo

Un iubitor de animale înduioșat de povestea lui Baloo a inițiat o petiție online prin care oricine poate să ceară libertatea ursului. Intră pe http://www.petitieonline.com/ursul_baloo_liber și susține-ne cu o semnătură!

2014-03-01T12:04:36+00:001 mart. 2014|Fără categorie|