//Centrul pentru vizitatori este finalizat

Centrul pentru vizitatori este finalizat

centru finalizat exterior fin

La jumătate de an de la începerea lucrărilor, Centrul de Primire al Vizitatorilor a fost finalizat. Investiția, în valoare de 55.000 de euro, a fost finanțată de ONG-ul Welttierschutzgesselschaft e.V., din Germania, şi va avea un rol de info-center, permițând vizitatorilor să se informeze despre acțiunile de salvare a urșilor captivi din România.
Lucrările au început în decembrie 2012, când a fost montată stația de epurare a apei. După o iarnă cu ninsori abundente, lucrările au fost reluate, astfel că în ultimele săptămâni muncitorii au aplicat finisajele interioare și exterioare. Un televizor LCD de mari dimensiuni a fost deja instalat pe unul din pereți, pentru a difuza documentarele care ilustrează eforturile depuse pentru eliberarea urșilor din captivitate.
Centrul va servi drept punct de întâlnire și pornire a tururilor educative în interiorul sanctuarului, toți vizitatorii având la dispoziție ghizi. „Vizitele asistate reprezintă modalitatea prin care iubitorii de animale pot vedea modul în care sunt îngrijite animalele, viața pe care o au urșii în rezervație, după lungi perioade de suferință în captivitate. Doar așa un vizitator poate să înțeleagă de ce un animal sălbatic nu trebuie să fie ținut în captivitate”, a declarat Cristina Lapis, președintele Asociației „Milioane de Prieteni”.

2013-06-21T12:17:36+00:0021 iun. 2013|Fără categorie|