//Darul de nuntă, cadou pentru urșii de la Libearty

Darul de nuntă, cadou pentru urșii de la Libearty

În octombrie 2016, în timpul unei călătorii în România, Richard și Sara au avut ocazia sa viziteze sanctuarul Libearty Zărnești.

„Am fost încântați să vedem cât de bine îngrijiți sunt urșii de personalul dedicat și să aflăm cum au fost salvați din suferință și mizerie. Viețile noastre au fost dedicate vieților celor privați de libertate și a fost șocant pentru noi să vedem că aceste creaturi uriașe au fost ținute în cuști similare celulelor construite pentru oameni“, ne-au scris Sara și Richard Branch.

Efectul a fost cu atât mai puternic asupra lor, cu cât, în urmă cu 15 ani, în timp ce călătoreau în Europa de Est, au fost șocați să vadă că încă existau urși ținuți în captivitate sau în condiții groaznice, cum ar fi în lanțuri, pe lângă un castel.

„Am avut întotdeauna o afinitate pentru urși și unul dintre momentele importante din viețile noastre a fost să vedem urșii negri, în British Columbia. Deși urșii de la Zărnești nu pot să se întoarcă în libertate, din cauza traumelor prin care au trecut, beneficiază aici de îngrijirea și de spațiul necesare într-un mediu cât se poate de natural. Am apreciuat foarte mult că în sanctuar sunt și lupi salvați și că sunt și câini salvați, ca și cei trei câini ai noștri“, ne-au scris cei doi suporteri ai sanctuarului.

Când au vizitat Libearty, în 2016, tocmai se logodiseră, după 20 de ani de relație! Așa că au decis, la finalul vizitei, să solicite donații pentru sanctuar de la oaspeții de nuntă, în locul cadourilor, „pentru că deja aveam tot ceea ce ne trebuia“. 

Nunta a avut loc anul trecut iar Richard le-a vorbit invitaților despre vizita pe care le-au făcut-o urșilor din sanctuarul Libearty și despre munca depusă aici, în România. „Oaspeții noștri au fost foarte generoși și am reușit să strângem, în total, 1.500 de lire sterline, pe care am fost încântați să îi trimitem sanctuarului, pentru a ajuta la munca depusă aici“, a spus Richard.

Astfel, Sara și Richard au devenit un exemplu pentru iubitorii de animale care nu numai că își declară dragostea, dar fac și lucruri extraordinare pentru a o demonstra.

Deși britanici, cei doi soți trăiesc acum în Franța. Sara lucrează pentru Comitetul Internațional al Crucii Roșii, cu sediul la Geneva.  Richard este un fost funcționar, care își petrece acum timpul ieșind la plimbare cu câinele lor – Phantom, în zona montană în care trăiesc.

2018-02-22T13:50:24+00:0022 feb. 2018|Fără categorie|