//Deasupra urșilor

Deasupra urșilor

Platforma 1 Platforma 2 Platforma 4

Sanctuarul este un loc minunat, mai ales că te poți întâlni cu ursul la doar câțiva metri. Nu ar fi frumos însă să privești întreg peisajul cu detașarea unei experiențe panoramice speciale? Cu gândul la panoramă, dar și la fotografii pasionați, am realizat o platformă cocoțată… în stejari. Welttierschutzgesellschaft e.v, ONG-ul german care a sponsorizat și Centrul de primire a vizitatorilor, a fost dispus sa susțină noul proiect, în valoare de 5000 de euro.

Lucrările au durat aproximativ trei luni și pentru realizarea platformei au fost folosiți peste 8 metri cubi de lemn, peste 400 de metri de cabluri și a fost instalată chiar și o plasă de protecție pentru o bună siguranță a vizitatorilor. O echipă de alpiniști utilitari specializați pe astfel de infrastructuri au realizat întreaga lucrare. Designul include o platformă pătrată din lemn cu suprafața de 25 de metri pătrați, la care se ajunge prin intermediul unui pod suspendat, legat de un alt stejar.

De pe această platformă a fost filmate și o parte dintre documentarele realizate de către echipele Animal Planet. Accesul la podul suspendat se face prin intermediul unei scări de lemn. Ambii stejari au fost ancorați atât de alți copaci cât și în pământ. Platforma mare este susținută de un un stejar, așezat vis-a-vis de piscina de la Tarcul 1, cu vedere la țarcurile lui Max, Charles și Ursula. În lunile de iarnă, pot fi observați chiar și lupii din țarcul special.

2014-01-30T19:16:42+00:0030 ian. 2014|Fără categorie|