//Două ursoaice surori, care și-au trăit viața la circ, ar putea veni la Libearty (video)

Două ursoaice surori, care și-au trăit viața la circ, ar putea veni la Libearty (video)

Libearty ar putea fi ultima șansă pentru Masha și Laura, două ursoaice, surori, care au trăit timp de 24 de ani în circuri, forțate să facă tot felul de jonglerii pentru public, pentru a primi ceva de mâncare. Obligate să sară peste garduri, să meargă pe bicicletă sau pe sârmă, cele două ursoacei în vârstă de 25 de ani au pierdut cel mai prețios lucru – o viață adevărată de urs. Când nu erau pe scenă, Masha și Laura erau ținute închise în niște cuști mici și mizerabile, care abia le permiteau să se întoarcă. Traumatizate de când au fost smulse de lângă mama lor, pe când erau doar niște puiuți, nici măcar nu își puteau imagina că ar putea avea o viață mai bună.

Dar toate acestea ar putea rămâne în urmă, ca un coșmar din care au reușit să evadeze. Asociația Milioane de prieteni a acceptat solicitarea venită din partea SOS Zoo and Bear Rescue și The Lawrence Anthony Earth Organization (LAEO), din Ucraina, care au reușit să scoată ursoaicele de la circ și să caute un loc mai bun pentru ele.

“Deși scopul declarat al sanctuarului Libearty este să salveze urșii ținuți captivi în România, nu am putut rămâne insensibili de povestea celor două surori. Credem că Masha și Laura merită să se bucure de adevărata viață de urs, să se cațere în copaci, să sape după rădăcini și să își pregătească un bârlog pentru iarnă. De obicei, urșii de circ sunt afectați emoțional și psihologic și au nevoie de îngrijire atentă pentru a evada din cuștile în care le era prinsă mintea și să uite de lucrurile pe care erau forțate să le facă la circ“, a spus Cristina Lapis, președintele Asociației Milioane de prieteni.

Speranța de viață a unui urs în sălbăticie este de aproximativ 25 de ani, dar în sanctuare, unde nu sunt nevoiți să lupte pentru hrană sau împerechere – masculii sunt castrați când ajung în sanctuar, pentru a evita nașterea de pui în captivitate, ar putea trăi 35, până la 40 de ani. Astfel, cele două surori au șansa să trăiască încă cel puțin 10 ani de viață lipsită de stres, în sanctuar.

LAEO și SOS Zoo and Bear Rescue au reușit să obțină permise CITES, pentru ca ursoaicele să poată părăsi Ucraina, iar în acest moment Asociația Milioane de prieteni așteaptă permisele de import, din partea autorităților din România.

Ajută-ne să le aducem la Libearty!

2019-05-24T09:30:52+00:0014 mai 2019|Fără categorie|