//Fiare blânde printre fiare vechi

Fiare blânde printre fiare vechi

Remat

Amp și Adăpostul Public al Primăriei Brașov continua Campania de sterilizare a câinilor de pe domenii private – fabrici, hale, spații industriale și comerciale. În luna martie, lucrătorii au avut vizat centrul de colectare și reciclare REMAT. Nu mai puțin de 15 câini trăiau în curtea societății, printre fiare vechi, carcase auto, cabluri și deșeuri plastice. „Câțiva erau plini de ulei de motor. Un altul șchiopăta – avea o rană la picior, iar puii erau ținuți în containerele de colectare a dopurilor de la peturile de plastic”, mărturisește Brândușa Popa, asistent-manager Adăpostul Public. 

Lucrătorii adăpostului au ridicat 9 pui, dintre care cinci abia au două luni. Doi dintre pui au fost trimisi deja in adoptie in Olanda si Finlanda, cu ajutorul „Milioane de Prieteni”. Patru femele – din care una fătase sase pui – au fost ridicate și sterilziate. După recuperare, adulții sănătoși – „spălați și parfumați – au fost returnați centrului. Muncitorii au rămas stupefiați când și-au văzut animalele „reciclate”. „Nu mai știau cum arată un câine curat, fără vasilină și ulei. Am predat carnetele de sănătate, cu număr de microchip, către un responsabil din conducerea institutiei. Ei si-au luat angajamentul să îi ingrijeasca si sa ii tina numai in incinta”, mai spune Popa.
O parte din câini trăiau de 8-9 ani la Remat, iar angajații de aici au suflet: le asigură hrană din belșug. Câinii apără curtea plină cu deșeuri de hoți și sunt blânzi cu angajații. Ce nu conștientizează angajații este că fără sterilizare și îngrijire medicală, câinii se înmulțesc peste măsură și pot suferi în urma unor diverse afecțiuni”.

2015-03-23T09:17:24+00:0023 mart. 2015|Fără categorie|