//Hope își veghează frații, de astăzi, din constelația Ursa Mare

Hope își veghează frații, de astăzi, din constelația Ursa Mare

Câteva scâncete scurte și un oftat prelung de ușurare s-au auzit din boxa lui Hope. Îngrijitorul îl mângâia cu tristețe pe cap și i-a fost alături puiului de urs în clipele în care avea să-și ia rămas bun de la această lume. Infecția a fost prea puternică, iar trupul lui Hope, prea slăbit ca să îi facă față.

Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor oamenilor care l-au cunoscut și au încercat din răsputeri să îl ajute pe micuț, vă anunțăm cu regret că Hope, așa cum îl numisem pe puiul de urs cu o lăbuță amputată, întregește de astăzi Constelația Urșilor.

Puiul de urs, în vârstă de aproximativ un an și patru luni, a decedat înainte de revărsatul zorilor. Infecția gravă de la piciorul amputat apucase să se extindă în tot organismul cauzând septicemie. Organismul slăbit, prea mic și fragil pentru vârsta lui Hope, nu a mai putut răspunde tratamentului cu antibiotice și a cedat.

Hope a ajuns în Sanctuarul Libearty în urmă cu două nopți, adus de urgență din Valea Jiului, unde fusese găsit într-un tunel feroviar, rănit grav la piciorul din stânga spate, cu o fractură deschisă veche, plină de muște și larve. A intrat direct în cabinetul medical, unde singura soluție pentru a-l ține în viață a fost amputarea lăbuței bolnave. Cu toate că se trezise din anestezie, a și mâncat puțină pâine cu miere, starea lui nu s-a îmbunătățit pe parcursul zilei de ieri. A primit calmante pentru a-i alina suferința și antibiotice însă, din păcate, acestea nu și-au mai făcut efectul, iar corpul bietului animal nu a mai putut lupta cu boala.

Cu tristețe în suflet, de-acum ne ridicăm privirea spre cer și seară de seară, admirăm Ursa Mare, constelație din care face parte acum și-o stea mică ce poartă numele Speranței. Știm că Maya, Charles și Ursula l-au întâmpinat cu drag pe Hope și, mai presus de toate, știm că suferința cumplită a puiului s-a încheiat pentru totdeauna.  

2018-06-08T12:21:44+00:008 iun. 2018|Fără categorie|