//Îți mulțumim că ai fost alături de noi în 2014

Îți mulțumim că ai fost alături de noi în 2014

feliciutare craciun final

Îți mulțumim că ai fost alături de noi în 2014. Împreună cu tine am reușit să facem o mulțime de lucruri folositoare pentru animale. Acum, la sfârșit de an, adunăm toate cele bune și tragem linie: 2014 a fost un an plin pe toate direcțiile. Iată ce a fost mai important:

– 5 urși bruni au scăpat de chinuri și moarte, Sanctuarul Libearty devenindu-le casă, masă și loc de joacă, în urma acțiunilor de salvare din 2014. Numărul urșilor salvați a ajuns la 80, după ce sanctuarul și-a luat adio de la Prințul Charles – unul din cei mai bătrâni urși din Europa. Facilitățile oferite au fost completate prin crearea primului țarc maternal și ridicarea unei tabere de vară pentru copii. Pentru proiectul „Saving the captive bears in Romania”, 2014 a însemnat un an de celebrare a activității de bunăstare animală și de focalizare către o direcție nouă: educația. Peste 10.000 de vizitatori i-au întâlnit anul acesta pe Max, pe Mura sau pe Cristi și Lidia, rezervația primind certificat de excelență din partea portalului Tripadvisor. Pentru 4.000 de elevi, experiența vizitării sanctuarului a schimbat modul în care ei privesc animalele, pentru totdeauna.
– În privința gestionării câinilor fără stăpân, Brasovul a devenit un oras de referință în România. Relațiile de colaborare dintre „Milioane de Prieteni” și Primăria Brașov au dus la îmbunătățirea condițiilor pentru cățeii ridicați de pe domeniul public. Înainte bătea vântul prin naylonul de la geamuri și ploaia răzbea prin acoperiș. Acum, au și loc de plimbare dar și creșă pentru pui! Printr-o donație de peste 3 tone de mîncare uscată, AMP a reușit să împiedice eutanasia câinilor cazați aici. Datorită eforturilor comune ale celor două adăposturi, numărul de câini fără stăpân se menține constant sub 400. Peste 500 de câini au fost ridicați de pe străzi, sterilizați și deprazitați. Alți 1.500 – cu și fără stăpân – au fost sterilizați în Adăpostul Victory. În premieră pentru un oraș din Romînia, peste 450 de câini au fost dați spre adopție internă, pentru că numai prin implicare putem să rezolvăm această problemă! Alți 615 câini și 60 de pisici au fost transportați în Anglia, Germania și Franța. Cu sprijinul partenerilor AMP, ei ne salută acum din poze frumoase, făcute de noii stăpâni! 

În concluzie, viața a peste 1500 de câini a devenit mai bună în 2014 prin adopții și îngrijiri!

– În domeniul protecției animalelor sălbatice, salvatorii AMP au reușit să îngrijească și să predea către centrele specializate 5 pui de urs și mai multe berze. Pe lângă acestea, am desfășurat acțiuni de salvare pentru arici, lilieci, bufnițe, etc
– Din punct de vedere al educației, conștientizării, lobbyului și implicării, AMP a organizat în 2014 patru acțiuni publice. Pentru prima dată la Brașov, Ziua Mondială a Animalelor a fost sărbătorită prin acțuni de anvergură. Echipa de educație a AMP a desfășurat lecții în 14 școli, iar peste 400 de elevi au luat parte la prezentările privind bunăstarea animalelor. Circa 40 de elevi au luat parte la Luna Voluntariatului la Adapostul public din Stupini. În plus, din acest an poți să ajuți cățeii din adăposturi prin adopții virtuale.
Cu ajutorul tău, 2015 va fi un an și mai bogat în fapte bune. Poți să ne ajuți adoptând un urs sau un cățel, redirecționând 2% din taxe către AMP sau 20% din impozitul pe profit – în cazul persoanelor juridice, prin voluntariat sau prin materiale medicale, pături, carton, lemne sau hrană, donate către AMP.
Îți dorim Sărbători liniștite și multe împliniri! Ne reîntâlnim în 2015!

2014-12-18T06:52:33+00:0018 dec. 2014|Fără categorie|