//Insula care a adoptat un urs

Insula care a adoptat un urs

Graeme certif site Graeme certif 4

În data de 22 Noiembrie, cei 26 de localnici ai insulei Graemsay s-au adunat la un dineu în sala consiliului local pentru a sărbători Recolta Casei. Odată ce recolta anuală este adunată, localnicii organizează o masă festivă tradițională de Ziua Recunoștinței. A fost o sărbătoare obișnuită, numai că de această dată oamenii au mai avut un motiv în plus să fie mândri: un nou membru, adoptat. Nu este vorba de un copil, ci despre un urs. Un urs brun, matur, de 21 de ani. El a fost salvat în luna Octombrie de echipa sanctuarului Libearty de la o gădină zoologică din Baia Mare care s-a închis. Localnicii de pe insulă au sponsorizat această misiune de salvare, iar noi am botezat ursul în cinstea acestei insule – Graeme.
Astfel, toți cei care s-au adunat pentru a sărbători Recolta Casei au avut un motiv în plus de a se mândri cu o faptă bună. Au împărțit păreri despre poze și au privit filmulețul în care Graeme a făcut primii pași pe iarba sanctuarului. S-au bucurat de primele momente ale eliberării. Și toate, într-o atmosferă de sărbătoare, cu multă muzică și bucurie. “Seara festivă a fost de un mare succes. Am dansat și am petrecut până la 4 dimineața. Am făcut multe poze de grup cu cei mici care au ținut tot timpul certificatul de adopție în mâini”, spune Sue Anderson.
Totul a început în Octombrie, când Sue și alți trekkeri, pe care i-ați cunoscut deja dintr-un articol anterior, au vizitat sanctuarul. Auzise povestea ursului orb care era ținut captiv, într-o cușcă minusculă, la grădina zoologică din Baia Mare. S-a gândit să ne dea o mână de ajutor. Împreună cu vecinii de pe Insula Graemsay, Sue a adunat bănuți pentru ajuta sărmanul urs. Restul … nu este istorie. Este un nou început pentru urs și o nouă responsabilitate pentru localnicii din Graemsay. “Mă bucură enorm faptul că cei mai interesați despre acești urși sunt copilașii care îmi pun mereu întrebări. Le-au plăcut foarte mult pozele pe care ni le-ați trimis și chiar am pus aceste poze pe peretele sălii consiliului local, să ne amintim mereu de responsabilitățile noastre față de Graeme”, mai spune Sue.

2013-11-30T15:05:12+00:0030 nov. 2013|Fără categorie|