//Mia și Monica se bucură de libertate în Țarcul 3

Mia și Monica se bucură de libertate în Țarcul 3

mutare MIa si monica 2 fin  vaccin MOnica fin

Ziua de 13 Iunie a fost una cu noroc pentru Monica şi Mia. Cele două ursoaice care au împărțit mai bine de jumătate de an unul din țarcurile Training Area au fost eliberate într-un țarc final. Perioada de iniţiere şi acomodare a luat sfârşit, „fetele” fiind suficient de „antrenate” pentru a împărți cele 9 hectare din Țarcul 3 cu ceilalți 18 urși deja cazați aici.
De îndată ce acțiunea a fost stabilită, personalul sanctuarului a gândit o strategie neinvazivă de desfășurare a mutării. Muncitorii au amenajat un coridor care ar fi trebuit să aibe rolul de îndrumare a labelor ursoaicelor de la tunelul dintre Training Area și Tarcul 3 Mini (aflat acum în regenerare) până la poarta care desparte Mini 3 de Ţarcul 3. Pentru a le îndemna să treacă prin acest culoar, a fost trasat un gard prin Training Area pentru a înjumătăți teritoriul lor. Partea a doua a strategiei a fost reprezentată de mâncare: hrana a fost presărată la gura tunelului și de-a lungul coridorului, pentru a le îndrepta pe ursoaice în direcția dorită.
Timp de doua săptămâni a fost evitată intervenția omului, în speranța că ursoaicele își vor face curaj. Deși dădeau târcoale intrării în tunel, cele doua prietene nu au avut curajul sa caute „luminița” de la capătul lui. Teama de schimbare – la fel de mare și la om – a dezgropat amintirile triste ale vieții lăsate în urmă, astfel că animalele au rămas resemnate, la gura canalului. A fost nevoie de intervenția medicului veterinar pentru o anestezie generală, iar ursoaicele au fost purtate în cupa excavatorului până la destinație.
Monica a plecat deja în expediţie iar micuţa Mia, fiind mai fricoasă, s-a cocoţat într-un stejar de unde examinează cu grijă spaţiul vast al celui de-al treilea ţarc.

2013-06-21T12:06:55+00:0021 iun. 2013|Fără categorie|