//National Geographic Traveller: Libearty – printre cele mai etice sanctuare din lume

National Geographic Traveller: Libearty – printre cele mai etice sanctuare din lume

National Geographic Traveller plasează Libearty pe primul loc în rândul sanctuarelor etice din lume. Topul se bazează pe studiul realizat de Departamentul de Cercetare a Conservării Vieții Sălbatice, de la Universitatea Oxford (WildCRU).

Sanctuarul Libearty este urmat, în ordine, de rezervația de urangutani Samboja Lestari (Borneo), centrul pentru salvarea broaștelor țestoase Kélonia Marine Turtle Observatory (insula Reunion, Franța) și de parcul natural pentru elefanți din Tailanda.

Potrivit WildCRU, doar 25% dintre atracțiile bazate pe conservarea vieții sălbatice din lume respect un standard de îngrijire pentru animale și până la 95% dintre cele 560.000 de animale ținute în captivitate suferă din cauza unei forme de cruzime – de obicei departe de privirile publicului.

În baza principiilor general acceptate, orice locație care promovează viața sălbatică, dar oferă experiențe interactive pentru vizitatori (acrobații cu urși, maimuțe sau orci, interacțiune cu broaștele țestoase, mângâierea puilor de leu, călărirea elefanților etc) afectează integritatea animalelor și îngrijirea lor. În schimb, vizitatorii ar trebui să se orienteze către acele locații în care animalelor li se asigură posibilitatea să ducă o viață cât mai aproape de ceea din sălbăticie, unde să li se permită admirarea lor, dar nu și atingerea acestora.

Citiți articolul complet în National Geographic Traveller!

2016-04-08T09:57:57+00:008 apr. 2016|Fără categorie|