//Pământul a luat o pauză … de ziua lui!

Pământul a luat o pauză … de ziua lui!

Planeta noastră dragă, mama noastră, a tuturor, avea mare nevoie de o pauză. Ne-a arătat semnele neputinței sale, dar noi, egoiști, le-am ignorat complet.

Pădurile sunt secerate fără milă lăsând animalele sălbatice fără adăpost și hrană, oceanele, râurile sunt copleșite de gunoaie. Nu ne gândim că ne otrăvim zi de zi cu un aer prea încărcat. Omorâm ființe pentru a ne îmbrăca elegant, folosim resursele naturale fără noimă… Din egoism și nepăsare nu luăm în calcul că noi suntem principalii vinovați pentru tot ce se întâmpă acum. Nu ne gândim că acțiunile noastre banale omoară zilnic oameni, animale, specii.

Pâmântul avea mare nevoie de o pauză! Și-a luat-o singur și astăzi este momentul să ne asumăm greșelile.

Priveste răsăritul, apusul, ploaia, valurile miroase florile. Ascultă ciripitul păsărilor, admiră animalele, minunează-te de marea de culori și sunete.

De mai bine de 25 de ani Asociația Milioane de Prieteni salvează animalele aflate în situații critice, din captivitatea circului, din egoismul oamenilor care le folosesc pentru distracții, din drumul lor spre abator, de pe șoselele însângerate de accidente care le mutilează! Suflete nevinovate abandonate precum gunoaiele. Noi nu ne oprim, dar tu? Poți începe să faci și tu asta. Sau, poți începe să îi ajuți pe cei care o fac deja de ani de zile.

Astăzi, de Ziua Pământului, planeta noastră plânge și are malurile însângerate. Noi suntem vinovați și tot noi suntem cei care putem să facem ceva pentru a salva casa noastră.

Oprește-te acum! Stai pe loc! Admiră frumusețea pământului! Dacă tu, omule, nu faci astăzi ceva cât de mic pentru protejarea planetei noastre, ea va muri și, o dată cu ea și tu.

2020-04-22T13:16:04+00:0022 apr. 2020|Fără categorie|