//Parlamentul European: Cristina Lapis a prezentat soluțiile pentru problema câinilor fără stăpân (video)

Parlamentul European: Cristina Lapis a prezentat soluțiile pentru problema câinilor fără stăpân (video)

Președintele Asociației Milioane de prieteni, Cristina Lapis, a prezentat în Parlamentul European problema câinilor fără stăpân și soluțiile pentru rezolvarea acesteia, la premiera filmului „A dog’s life – The homeless dogs of Romania“, realizat de Maria Slough. Evenimentul din 20 noiembrie 2018 a fost organizat de către europarlamentarul german Stefan Eck și co-organizat de Inergroup for the Welfare and Conservation of Animals and Eurogroup for Animals.

Invitată la eveniment, Cristina Lapis a oferit soluțiile pentru rezolvarea problemei câinilor străzii, în contexul existenței unei legislații bune în domeniu, care trebuie, însă, aplicată: sterilizarea, educarea veterinarilor, proiectele de educație pentru copii și, poate cel mai important, colaborarea dintre autorități și specialiștii în domeniul protecției animalelor. În acest context, Cristina Lapis a subliniat colaborarea benefică Asociației „Milioane de prieteni“, cu Primăria Brașov și Primăria Zărnești, pentru managementul adăposturilor canine publice.

„Paradoxal, România are cea mai bună lege din toată Europa, în privința câinilor, dacă vă vine să credeți. Însă România a fost dintotdeauna o țară a paradoxurilor. Legea îi obligă pe stăpânii de câini să își sterilizeze animalele și să le identifice cu microcip. Problema este că legea nu este aplicată“, a menționat, în discursul său, Cristina Lapis. 
„Povestea suferinței și a supraviețuirii, după cum au numit-o producătorii filmului, îi poartă pe spectatorii săi într-o călătorie care i-a adus pe actorul britanic și activistul în domeniul protecției animalelor Peter Egan, cunoscut publicului pentru rolul său din serialul „Downton Abbey“, și pe chirurgul veterinar Roger Bralow, la întâlnirea cu câinii fără stăpân. Filmul, cu o durată de 30 de minute, este al doilea dintr-o serie de documentare care dezvăluie situația câinilor străzii din Estul Europei.

 

2018-11-29T14:03:47+00:0029 nov. 2018|Fără categorie|