//Peste 30 de animale au fost confiscate dintr-o garsonieră (video)

Peste 30 de animale au fost confiscate dintr-o garsonieră (video)

Cel mai grav caz de maltratare a animalelor din ultimii ani a fost descoperit chiar în centrul Brașovului. Poliția, Procuratura, Direcția Sanitară-Veterinară, Serviciul Public de Gestionare a Animalelor și Asociația de Protecția Animalelor Milioane de Prieteni au luat parte la salvarea a 28 de câini și 3 pisici, animale ce erau ținute în condiții groaznice, în numai câțiva metri pătrați, fără lumină, fără să fie vreodată scoase la plimbare. Stratul de fecale ajungea la 20 de centimetri grosime. Unii câini erau legați cu lanțuri de pat sau de dulapuri. Erau lipsiți de lumină, cu boli de piele, necastrați și s-au înmulțit între ei.

Imaginea de coșmar a fost descoperită după ce s-a intrat cu forța, cu mandat de percheziție, din cauză că proprietara garsonierei a refuzat să deschidă ușa autorităților și să predea de bunăvoie câinii și pisicile. Animalele au fost scoase cu greu, pentru că erau foarte speriate, nu exista lumină în interior, iar geamurile erau acoperite în totalitate.

Prima sesizare a fost făcută încă de anul trecut, din luna noiembrie, când vecinii nu au mai suportat lătrăturile permanente și mirosul insuportabil. De atunci, reprezentanții compartimentului Poliția Animalelor din cadrul DSV Brasov și reprezentanții AMP au încercat de nenumarate ori să o convingă cu vorba bună pe femeie să renunțe la animale, însă acest lucru a fost imposibil.

Vecinii susțin, însă, că femeia a început încă din 2012 să adune câinii de pe stradă și să îi sechestreze în garsoniera ei.

Animalele au fost transferate la Adăpostul Public pentru Animale fără stăpân, din Stupini, unde vor intra într-un program de tratament special.

Donația ta ne poate ajuta să salvăm mai multe animale care sunt ținute în condiții groaznice!

2016-04-11T13:56:49+00:0011 apr. 2016|Fără categorie|