//Primul recensământ al câinilor fără stăpân

Primul recensământ al câinilor fără stăpân

harta

Câți câini sunt în Brașov?
Timp de mai multe zile, reprezentanții AMP au monitorizat principalele străzi din Brașov. În timpul screening-ului, fiecare zonă a reverificată la ore diferite ale zilei. pentru putea distinge câinii care s-au aciuat permanent într-un loc de cei care sunt în trecere sau cățeii care au stăpân dar sunt lăsați să hoinnărească ziua pe străzi. „Am făcut această evaluare timp de mai multe zile, la ore diferite, pentru a ne crea o imagine cît mai clară cu privire la numărul de cîini vagabonzi aflaţi în Braşov, iar rezultatele le-am înscris pe o hartă, unde am menţionat numărul estimat de cîini existenţi în fiecare zonă a Braşovului. Concluzia acestei evaluări este că, în acest moment, în municipiul Braşov s-ar afla între 267 şi 388 de cîini fără stăpîn“, spune Cristina Lapis, preşedintele Asociaţiei „Milioane de Prieteni.
Diferența între numărul marja minima și cea maximă este data de „migrația” câinilor dintr-o zonă în alta, dar și de apariția unor noi câini. Aproape zilnic, în cartierele de la intrarile în oraş apar caini noi, adusi din alte localităţi si abandonati in municipiul Brașov.
Situația nu este alarmantă. Volumul câinilor fără stăpân arată ca la Brasov nu este nevoie de aplicarea eutanasiei. Bine de știut este că odata cu aplicarea noii legi de gestionare a animalelor, fiecare proprietar de caine este obligat sa-si sterilizeze animalul, exceptie facand doar animalele din canisele autorizate.

2014-04-18T09:38:24+00:0018 apr. 2014|Fără categorie|