//Salvat de la… vânzare

Salvat de la… vânzare

bihor - pui de urs 3  bihor - pui de urs 3

În luna aprilie, un localnic din Județul Bihor(Vestul României) ne-a trimis poze cu un pui de urs, crescut ca un cățel, într-o gospodărie. Stăpânyl ilegal ar fi încercat să-l vândă pe 400 de euro, fapt ilegal în Romania. „În numele Asociației am trimis sesizări la Poliție și Garda de Mediu, declarându-ne temerea că ursulețul ar putea fi vândut pe piața neagră și va deveni un nou caz de animal maltratat, crescut ilegal într-o cușcă mult prea mică pentru nevoile unui animal sălbatic sau chiar omorât la un moment dat pentru carne sau blană. Autoritățile s-au mobilizat exemplar și în scurt timp cel care pretinde că a găsit puiul de urs a fost găsit”, a declarat Liviu Cioineag, manager general AMP.
Ursulețul a fost găsit în comuna Ponoarele, din județul Bihor, la două săptămâni după sesizarea autorităților. Paznicul de vânătoare susține că nu dorea să vândă superbul exemplar, dar când l-a găsit era bolnav și șchiopăta. L-a îngrijit bine și i-a oferit hrană și adăpost. După aproape 1.000 de kilometri parcurși într-o singură zi, puiul a ajuns la Sanctuarul Libearty. „Ursulețul are aproximativ trei luni și este în stare generală bună. E un pui vesel, cu șanse maxime de reabilitare. I-am făcut un control amănunțit și i-am aplicat un tratament antiparazitar intern”, spune dr. AMP Ciprian Cocianu.
După efectuaea tratamentului, ursulețul a fost predat unui centru de reabilitare din Harghita. Acolo va avea șansa să redevină un animal sălbatic, să trăiască în pădure, unde îi este locul, și să se bucure de o viață de urs, adevărată.
În urmă cu o lună, alți doi pui de urs au fost aduși la sediul Asociatiei, după ce mama lor a fost cel mai probabil împușcată în sezonul de vânătoare din această primăvară.

CITESTE INTREAGA POVESTE AICI

2014-05-30T11:35:43+00:0030 mai 2014|Fără categorie|