//Video: Urșii de la Gyumri au ajuns la Libearty!

Video: Urșii de la Gyumri au ajuns la Libearty!

12 aprilie 2016

După câteva zile de acomodare, în care Grisha părea speriat de prezența Mashei, cei doi urși salvați de la grădina zoologică din Gyumri se joacă în sfârșit împreună! Temerile și lipsa de încredere au dispărut!

05 aprilie 2016

Vedeți cum au reacționat Masha și Grisha la prima lor întâlnire și cum s-au bucurat de primii pași pe iarbă

01 aprilie 2016
Ora 13.00

Avionul care i-a transportat pe Masha și Misha a aterizat pe aeroportul aeroportul „Henri Coandă“! 

Zborul Austrian Airlines a aterizat la ora anunțată. Acum, echipa Asociației „Milioane de prieteni“ așteaptă documentele ursuleților, care ne vor permite să îi preluăm și să îi transportăm în sactuarul Libearty. 

Ora 11.50

Urșii de la Gyumri au decolat din Viena!

Avem confirmarea că Masha și Misha au decolat de pe aeroportul din Viena și ar trebui să aterizeze pe aeroportul „Henri Coanda“ peste aproximativ o oră. O echipă a Asociației Milioane de prieteni așteaptă să îi preia și să îi transporte în sanctuarul Libearty.

01 aprilie 2016

Urșii de la Gyumri sunt în drum spre sanctuarul Libearty!

Masha și Misha au decolat, în această dimineață, din Erevan, la bordul unei aeronave Austrian Airlines, către sanctuarul Libearty. În ciuda faptului că este 1 aprilie, avem confirmarea că ursuleții, care așteaptă de câteva săptămâni să fie transferați în rezervația de urși de la Zărnești, au ajuns la Viena. Autoritățile sanitar-veterinare de aici i-au reverificat, iar acum, cei doi sunt pregătiți de îmbarcare, cu destinația București, unde o echipă a Asociației Milioane de prieteni îi va prelua și îi va transporta în sanctuarul Libearty.

Vă vom ține la curent despre evoluția transportului!

Update
30 martie 2016

Transferul urșilor din Gyumri (Armenia), la Libearty, amânat

Din cauza problemelor generate de greutatea urșilor și a cutiilor de transport, Masha și Misha nu au putut fi îmbarcați la Erevan.

În aceste condiții, toate organizațiile implicate în operațiunea de salvare caută acum o altă soluție pentru transferul lor în sanctuarul Libearty, de la Zărnești, unde Asociația Milioane de prieteni le-a pregătit noua casă.

Vom reveni cu mai multe informații imediat ce vom avea date certe!

Update
25 martie 2016

Urșii de la Libearty, nerăbdători să își cunoască frații din Gyumri

Asociația „Milioane de prieteni“ confirmă apariția unor probleme de logistică, referitoare la documentele solicitate de compania aeriană pentru transferul urșilor de la Gyumri, la sanctuarul Libearty. Autoritățile române fac tot ceea ce le stă în putință pentru a asigura toate documentele, conform condițiilor solicitate de compania Austrian Airlines.

Astfel de situații pot apărea când vine vorba despre transportul animalelor sălbatice. Este vorba despre suflete, nu despre bunuri, iar acestea au nevoie de o grijă și condiții speciale. Când numărul autorităților și entităților implicate este foarte mare, pot apărea mici impedimente.

În acest moment, sanctuarul Libearty este pregătit să îi primească pe Masha și Misha, iar frații lor, care se află deja în sanctuar, sunt nerăbdători să îi cunoască. Suntem siguri că ursuleții de la Gyumri se vor bucura de noua lor viață.

Le mulțumim reprezentanților Foundation for the Preservation of Wildlife and Cultural Assets, din Armenia, care îngrjiesc urșii până la plecare și Fundației Brigitte Bardot, pentru uriașa implicare permanentă.

Update
28 ianuarie 2016

Potrivit reprezentanților armeni, Masha și Misha ar putea rămâne în grădina zoologică din Erevan, pentru următoarele 20-30 de zile, timp în care vor fi ținuți într-o carantină specială, care să îi pregătească pentru lungul drum spre rezervația Libearty.

Așteptăm donațiile dumneavoastră în campania pe care am demarat-o pentru îngrijirea lui Masha și Misha, AICI
sau
Direct în contul asociației, AICI (Menționați: „Urșii de la Gyumri Zoo“).
___________________________________________________________

26 ianuarie 2016

Urșii Masha și Misha, ținuți captivi în condiții mizere la o grădină zoologică privată din orașul Gyumri (Armenia), vor simți pentru prima dată gustul libertății în cel mai mare sanctuar pentru urși bruni din Europa – Libearty.

La solicitarea Guvernului armean și a Grupului SOS Gyumri Zoo Animals, Asociația „Milioane de prieteni“ a acceptat să le ofere celor doi urși, a căror situație a fost facută publică de cotidianul britanic Daily Mail, un loc în Sanctuarul Libearty,.

Brigitte Bardot Foundation și-a oferit sprijinul pentru întreținerea urșilor până la mutarea lor în România și pentru cheltuielile pe care le implică transportul Mashei și al lui Misha, până la Libearty

În acest moment, reprezentanții Asociației „Milioane de prieteni“ așteaptă întocmirea tuturor documentelor necesare pentru preluarea și transportul urșilor, care vor ajunge la București, cu avionul.

Masha și Misha, care au nevoie urgentă de tratament, vor intra în carantină imediat ce ajung în sanctuar. Apoi, va începe o lungă perioadă de reabilitare, astfel încât aceste animale greu încercate să se poată bucura de libertatea pe care sanctuarul le-o va oferi. Urșii noștri îi vor primi ca pe semenii lor și le vor face un loc în pădurea ursuleților.  Chiar dacă vin din altă țară, Masha și Misha sunt doar urși care merită să traiască în libertate.

Ne bucurăm că România este țara care a putut să le ofere a doua șansă urșilor din țara prietenă Armenia și le mulțumim autorităților române pentru acordul de a-i primi la Libearty pe Masha și pe Misha.

Angajamentul asociației pentru întreținerea unui singur urs este de 5.000 de euro pe an. Sperăm ca toți cei care au fost sensibili la soarta lui Misha și lui Misha, asociații de protecție a animalelor, dar și persoane private care s-au implicat în salvarea lor, să ne ajute în continuare să le oferim acestor doi urși mulți ani de fericire în libertate!

Așteptăm donațiile dumneavoastră, în campania pe care am demarat-o AICI
sau
Direct în contul asociației, AICI (Menționați: „Urșii de la Gyumri Zoo“).

2016-03-30T00:00:00+00:0030 mart. 2016|Fără categorie|