//Schaeffler România a adoptat-o pe Catarina, ursoaica din sanctuarul Libearty

Schaeffler România a adoptat-o pe Catarina, ursoaica din sanctuarul Libearty

Schaeffler România este prima și cea mai mare companie cu capital german din Brașov care se implică în bunăstarea și protecția urșilor din sanctuarul Libearty! Firma brașoveană a ales să suporte cheltuielile de câteva mii de euro pe an necesare îngrijirii Catarinei – cunoscută tuturor cu numele prescurtat Ina, pe parcursul anului 2017. Schaeffler a devenit, astfel, adoptator unic al ursoaicei.

„Suntem încântați că un investitor cu tradiție în Brașov și cu respect față de natură se alătură eforturilor noastre și își dovedește implicarea în protejarea mediului și a animalelor. Ele formează ecosistemul care face posibilă viața noastră, așa cum o știm. Implicarea companiilor reprezintă un sprijin esențial în eliminarea unei tare sociale care pune o pată pe societatea noastră, în general: relele tratamente aplicate animalelor“, spune Cristina Lapis, președintele Asociației „Milioane de prieteni“.

Schaeffler România s-a implicat în numeroase proiecte și programe sociale, una dintre direcțiile abordate fiind mediul înconjurător, iar în angajamentul său spune că „ne asumăm răspunderea pentru mediul nostru înconjurător”. Adopția reprezintă, astfel, aplicarea în comunitatea în care își desfășoară activitatea a politicilor de responsabilitate socială.

„Deja de la începutul anului 2002, Schaeffler România, alături de angajați, s-a implicat în acțiuni sociale cu scopul de crea un prezent mai bun și un viitor mai promițător. Astfel, protecția mediului și a animalelor reprezintă una dintre valorile care ne reprezintă, iar Catarina este ambasadoarea perfectă pentru acest lucru. Alături de ea promovăm respectul si spiritul responsabil față de societatea și de mediul în care trăim. Suntem recunoscători și mândri că avem oportunitatea să ne implicăm”, a menționat Ana Bobancu, coordonator programe CSR, Schaeffler România.

Ursoaica a fost aleasă ținând cont de faptul că Schaeffler activează în Brașov, în sectorul auto, industrial și aerospațial, prin trei branduri recunoscute la nivel internațional: LuK, INA și FAG.

Cheltuielile pentru fiecare dintre cei 97 de urși care se bucură acum de liniștea și fericirea din cel mai mare sanctuar pentru urși bruni din lume – Libearty, se ridică la 500 de euro, lunar. Iar implicarea marilor companii reprezintă o dovadă a interesului lor general față de societate, alături de locurile de muncă generate și de dezvoltarea regiunii unde activează.

2019-04-17T08:27:47+00:0011 oct. 2017|Fără categorie|