//Sprijin pentru sanctuarul Libearty, la Maratonul Internațional Brașov, powered by Telekom Sport

Sprijin pentru sanctuarul Libearty, la Maratonul Internațional Brașov, powered by Telekom Sport

Cea de-a V-a ediție a Maratonului Internațional Brașov, se va desfășura in perioada 25-26 mai 2019, va susține cauza sanctuarului Libearty.

Timp de cinci săptămâni, 25% din taxele de înscriere în cursele competitive (42km, 21km, 10km) sunt destinate Sanctuarului, iar pentru fiecare participant care se înscrie la cursa populară a maratonului va fi donat 1euro/ inscris.

„Am crescut an de an alături de comunitatea din Brașov și ne-am dorit ca, la ediția aniversară, să ne actualizăm identitatea vizuală, dar și cauza socială pe care o susținem cu sprijinul Fundației Telekom România. Astfel, noul concept are în centru ursul carpatin, simbol al orașului Brașov și al zonei, iar beneficiarul fondurilor colectate va fi cel mai mare sanctuar pentru urși bruni. Ne dorim să contribuim, astfel la conservarea și bunele condiții de viata ale urșilor care au ajuns în sanctuar, din toate colțurile lumii”, declară Vlad Stoica, președintele Smart Atletic, organizator al competiției.

Maratonul Internațional Brasov powered by Telekom Sport este un eveniment sportiv de masă, dar si  un prilej de sărbătoare pentru oraș, de promovare a obiectivelor turistice, culturale și gastronomice.

Din 2015, Brasovul a intrat pe harta maratoanelor de șosea din România, alături de București, Cluj și Arad, iar din anul 2017 este membru Association of International Marathons and Distance Races (AIMS) si face  parte din seria de maratoane de șosea supervizate de acest for, din care fac parte cele mai importante maratoane de șosea ale lumii.

Oricine poate participa! De la 6 la 90+ ani, alegand una dintre cele 8 curse, pe distante diferite: maraton 42km, semimaraton 21km, cursa de 10,7km si cursele populare de 2,5km si  5,7km (necompetitiva si necronometrata), team run 4×10.7km si curse pentru copii intre 6-14 ani, dar si Crosul Universitar, dedicat studenților, pe o distanta de 2,5 km.

2019-05-13T13:25:17+00:0013 mai 2019|Fără categorie|