//Ursoaica Anca a părăsit cușca de la zoo Piatra Neamț și a ajuns la Libearty (Video)

Ursoaica Anca a părăsit cușca de la zoo Piatra Neamț și a ajuns la Libearty (Video)

Ursoaica Anca, în vârstă de 24 de ani, a plecat, în această dimineață către sanctuarul Libearty. Ea își va regăsi, astfel, libertatea, alături de sora ei – Ina, care a avut șansa să ajungă aici încă din 2014. 

Acum, ea are nevoie de toata priceperea și îngrijirea reprezentanților Asociației Milioane de prieteni, pentru a descoperi minunile naturii!

Decizia autorităților a fost luată după solicitările transmise de asociația noastră autorităților și după ce comunitatea din zonă s-a mobilizat și a realizat o petiție online

Timp de 20 de ani, Anca și Ina a împărțit o piscină, un adăpost și spațiul de plimbare. Practic, amândouă și-au trăit viața doar pe jumătate. Țarcul avea un singur bazin, un bârlog și un teren „de plimbare”. Singura soluție pe care au putut să o găsească administratorii a fost ca ursoaicele beneficieze de cele puse la dispoziție, cu rândul. După mai mulți ani, în care Asociația „Milioane de Prieteni“ a făcut sesizări către autorități, acestea au decis să aprobe transferul ursoaicei Ina în sanctuarul Libearty. După alți patru ani, iată că și Anca va avea șansa să se bucure de natură, alături de sora ei. 

Fii suporterul ei!

2018-04-23T10:44:24+00:0023 apr. 2018|Fără categorie|