//Victoria și cei 11 pui au ajuns la „Victory”

Victoria și cei 11 pui au ajuns la „Victory”

Victoria site Victoria2 site

În partea de Nord a Brașovului, lângă un bloc, o cățea aducea pe lume 11 pui. Slăbită de efortul maternal, cățeaua – gri ca blocul pe care-l considera casă – a încercat să aibă grijă de toți puii ei – așa cum știe doar un câine. Nici nu aveau ochii mijiți când Curtea Constituțională a aprobat Legea eutanasiei, ridicând un val de incertitudine asupra modului în care vor trăi „cei 11”. Sau mai bine spus, până când vor trăi.

Victoria1 siteLegea celor 14 zile

La început de noiembrie, mama și puiii au ajuns teferi la adăpostul din Triaj. Președintele AMP, Cristina Lapis, s-a deplasat la blocul cel gri , pentru a evalua situația. „Când am venit și i-am văzut, am fost șocată. După 17 ani în care mă ocup să nu mai existe câini pe străzi, am văzut aici o cățea cu 11 pui. Greu de crezut! Acum, după cât s-a vorbit despre legea eutanasierii, după ce asociația a lansat o campanie de castrare gratuită, nu înțeleg cum se poate ca nimeni să nu fi văzut câinii ăștia, să nu fi văzut cățeaua, care în plus, este și rănită. După lege, acești pui de cățel ar trebui eutanasiați după 14 zile. Aș vrea să văd cine poate să facă lucrul acesta”, a declarat Cristina Lapis, președinte al Asociației „Milioane de Prieteni”.

Încă o victorie
Odată ajunsă la „Victory” cățelușa a și primit un nume, probabil primul din viața ei. Ea se numește acum Victoria, pentru că a ieșit învingătoare în lupta cu viitorul sumbru, întins în fața ei de o societate nepăsătoare. Acum poate spera la o viață mai bună și la o casă adevărată. Chiar și într-un bloc, dar nicidecum pe lângă.

2013-11-13T08:20:10+00:0013 nov. 2013|Fără categorie|